(VIDEO) Vidović Krišto u podcastu Željke Markić: ‘Plenkovićevi se ministri rugaju vlastitim institucijama i narodu’
7. listopada 2020.

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto u podcastu ’55 minuta kod Željke Markić’ govorila je o svom radu u Hrvatskom državnom saboru, iskrivljenim povijesnim pojmovima ekstremnih lijevih ideologija, ovršnom zakonu, neustavnosti izbora, Festivalu slobode, negativnim trendovima u mainstream medijima. Uz te teme, govorila je o dijaspori te o svojoj obitelji.

“Oduševljena sam da postoji ovaj studio i nezavisni mediji, da nismo uvijek i stalno osuđeni tom mainstream užasu koji manipulira narod.”, rekla je Vidović Krišto u uvodu o svom gostovanju te se osvrnula na osnutak Zaklade za hrvatsku povijest.

“Hrvati u Stuttgartu prepoznali su Zakladu i ideju. Onaj tko kontrolira sadašnjost, kontrolira i prošlost i mislim da je to ono što mi sada živimo. Današnja vlast koja proizlazi iz struktura koje sežu još iz bivše države, i dan danas ima ekskluzivitet na dogme koje su stvorili, prije svega na dogmu antifašizma. Kada nekog proglase ‘antifašistom’, on postaje zaštićen kao lički medvjed.”, ocijenila je, a u tom se segmentu osvrnula i na djelovanje Budimira Lončara te Emila Tedeschija kojem se upravo zbog tog statusa ne smije postaviti pitanje o poslovanju i nezakonitih radnji, ističe Vidović Krišto.

> Vidović Krišto: ‘Tedeschija, koji je dio duboke države proistekle iz totalitarnog komunizma, štiti Plenković’

> Tedeschijeva Atlantic grupa 2018. sponzorirala proslavu Dana državnosti i Dana Vojske Republike Srbije u Zagrebu

“Komunizam se rodio u laži, živio od laži i umire još uvijek u svim tim laži. U lice nam govore neistine, manipulacije i izvrgavaju činjenice. Tome treba stati na kraj.”, komentirala je zastupnica Vidović Krišto navode spomenutog Lončara koji tvrdi da nije sudjelovao u uvođenju embarga na uvoz oružja početkom devedesetih.

“Korupciju je omogućila vrhuška koja je sebe postavila na elitističku poziciju i isisava ovaj narod”

“Kada se istraži istina, padaju te njihove veličine i počinje vladati red, bez ovakvih korupcijskih hobotnica i mreža ‘duboke države’. Sve je to omogućila vrhuška koja je sebe postavila na elitističku poziciju i crpi i isisava ovaj narod.”, kaže.

“Obrambeni, pobjednički Domovinski rat je početak novije hrvatske povijesti.”, objasnila je Vidović Krišto koja je upisala postdiplomski studij povijesti. Otkrila je kako je zbog svoje posvećenosti saborskom mandatu, njeno usavršavanje, a tako i postdiplomski privremeno zamrznut. Komentirala je i rad Sabora i istaknula kako se takva politika i promocija lažne politike pomirenja prelijeva i na saborske klupe:

“Trebamo se suočiti s povijesnim istinama, s ciljem da se poveća standard građana. Već dugi niz godina imamo protuustavne izborne cikluse i vlast. A to osigurava duopol HDZ-SDP i njihove metastaze, čime se nastavlja pljačkanje hrvatskog naroda i iseljavanje. 11. i 12. izborna jedinica su protuustavna., a to GONG tek sada tumači”, komentirala je i parapolitičko djelovanje GONG-a govoreći o manjinama.

>(VIDEO) Stjepo Bartulica u ’55 minuta kod Željke Markić’ o saborskom mandatu, briselskom HDZ-u, klijentelizmu u Hrvatskoj…

Osvrnula se i na afere Agrokor i Janaf i uključene aktere.

“Moramo vjerovati ono što nam mediji serviraju. Zanemarimo li ostale afere, ministar Ćorić je pred cijelom nacijom rekao kako ne poštuje odluku Ustavnog suda te sustavno odbija staviti najkvalificiraniju osobu  dr. Zmijanović na poziciju ravnateljice NP Krka. On se ruga vlastitim institucijama, a svi oni moraju odgovarati za svoje postupke. Mi svi skupa služimo hrvatskom narodu”, komentirala je rad zastupnika.

U razgovoru s dr. Markić otkrila je više o privatnom životu te usklađivanju poslovnih obveza s privatnim životom. Ističe kako ima podršku supruga koji je bio maloljetni branitelj te je iznimno discipliniran i kako zajednički brinu za odgoj četvero djece.

Osvrnula se i na hrvatsko iseljeništvo koje je nezadovoljno odnosom vlasti, a često ističu da ih se tretira kao ‘građane drugog reda’.

“Odnos vlasti prema Hrvatima izvan domovine je isti kakav je njihov odnos prema Hrvatima u RH. Ravnopravni smo i spadamo zajedno u drugi red, jer nas vlast gazi na isti totalitarni način, kao u komunizmu. Nemamo ljude koji su dorasli toj situaciji i koji bi to zaustavili.”, zaključila je.

Želite se pretplatiti (besplatno) na kanal?

Ako želite pratiti podcast “55 minuta kod Željke Markić” i dobivati obavijesti o novim objavama možete se pretplatiti na kanal.

Koraci za aktiviranje (besplatne) pretplate:

  1. Prijavite se na YouTube na računalu.
  2. Otvorite videozapis na kanalu na koji se želite pretplatiti.
  3. Ispod playera videozapisa kliknite Pretplati me(Subscribe)

Kad se pretplatite na kanal, svi novi videozapisi koje taj kanal objavi prikazat će se u vašem feedu Pretplate i dobivat ćete obavijesti kad kanal na koji ste pretplaćeni objavi novi sadržaj.

Svaka pretplata na kanalu na Youtubeu je automatski besplatna.

>(VIDEO) Pogledajte premijeru podcasta Željke Markić i predbilježite se za nove emisije

Na feedu pretplata koji je dostupan na mobilnim uređajima i računalima prikazuju se svi videozapisi nedavno preneseni na kanale na koje ste pretplaćeni.

Ako želite dobivati sve obavijesti s kanala na koji ste pretplaćeni, dodirnite zvonce za obavijest

Zvonce će se tada promijeniti u zvonce koje zvonii tako pokazati da ste odabrali sve obavijesti.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža