(VIDEO) Pogledajte na Narod.hr-u konferenciju Građanske inicijative Narod odlučuje o načinu revizije potpisa
23. listopada 2018.

Građanska inicijativa Narod odlučuje održala jee konferenciju za medije na križanju Marmontove ulice i Rive (Trg Franje Tuđmana),

Konferencija je održana povodom načina revizije provjere potpisa i upita zabrinutih građana o tome je li njihov potpis proglašen valjanim.

Pratite je uživo ovdje:

(VIDEO) Dr. Željka Markić: ‘Vlada tvrdi da oko 40.000 ljudi u Hrvatskoj nije znalo napisati svoje ime, prezime, svoj OIB i potpisati se’

Podsjetimo, prema izvješću ministra Kuščevića gotovo je 31 000 potpisa za prvo i drugo pitanje proglašena nevaljanima bez ikakve specifikacije i obrazloženja. Ministar navodi kako se radi o potpisima koji su nečitki ili su pak podaci nepotpuni.

Kuščević tvrdi: ‘31.000 nečitkih potpisa za prvo i drugo referendumsko pitanje’

“Većina nevaljalih potpisa, po ministru Kuščeviću preko 30 tisuća, pripada u kategoriju potpisa koji su skupno prikazani, tako da ne znamo po kojem su kriteriju odbačeni”, komentirala je Natalija Kanački iz GI Narod odlučuje, a iz inicijative su dodali da će traže neovisnu reviziju potpisa.

Dr. Mato Palić za Narod.hr: ‘Izvješće o potpisima je nejasno i nepotpuno- Vlada ga treba nadopuniti’

Sutrašnju konferenciju za medije GI Narod odlučuje pratite na Narod.hr

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža