U ime obitelji

(VIDEO) Pogledajte konferenciju za medije GI Narod odlučuje točno godinu dana nakon predaje potpisa Saboru

(VIDEO) Pogledajte konferenciju za medije GI Narod odlučuje točno godinu dana nakon predaje potpisa Saboru

Građanska inicijativa Narod odlučuje održala je konferenciju za medije.

Na njoj su predstavili analizu – kako bi danas izgledali rezultati europskih izbora da Plenkovićeva Vlada nije ukrala referendum za pravedniji izborni sustav.

>(FOTO) Dr. sc. Hrvoje Pende: HDZ-ov labuđi pjev – prave se da ne znaju zašto su pali na razinu svojih drugara iz SDP-a

>(VIDEO) Dr. Željka Markić: ‘Promjena izbornog sustava omogućila bi rješavanje korupcijske hobotnice koja guši hrvatske građane’

>Krešimir Miletić: ’17 punoljetnih ljudi u Saboru utvrdilo je jedan broj potpisnih knjiga, a 90 dana poslije APIS je imao drugi broj knjiga’

Podsjetimo, GI Narod odlučuje predala je 13. lipnja 2018. godine potpise i zahtjev za raspisivanjem referenduma o pravednijem izbornom sustavu. Potpisi su službeno provjereni tek 4 mjeseca kasnije, u listopadu, a od danas nije jasno po kojim je kriterijima odbačeno preko 30.000 potpisa za oba pitanja pod izlikom da su nečitki čime je referendum onemogućen.

Nadalje, iz GI Narod odlučuje upozoravali su kako imaju dokaze da su potpisne liste uništene rezačem papira, dok digitalne kopije nikada nisu izrađene.

“Kontrolne liste sadrže podatke o svim potpisima koji su proglašeni nevažećima – ime i prezime, OIB, razlog zašto je pojedini potpis ocijenjen kao nevažeći i lokaciju takvog potpisa u potpisnoj knjizi. Međutim, ne možemo znati zašto je pojedini potpis odbačen jer su kontrolne liste s dokazima uništene. Zato su sve Kuščevićeve priče da smo mi odbili pregledati potpise laž. Mi smo tražili te liste da ih pregledamo, ja sam na sastanku u Apisu to tražila, da vidimo zbog čega su diskvalificirani potpisi, oni su rekli da su kontrolne liste uništene i da nam ih ne mogu dati da ih pregledamo”, otkrila je dr. Kanački u veljači ove godine.

Izvor: narod.hr

Foto: Snimka zaslona