(VIDEO) Pogledajte kako su prosvjednice protiv Hoda za život reagirale na pitanja našeg novinara!
5. lipnja 2019.

Ovogodišnji Hod za život u Zagrebu i Osijeku pokušala je prekinuti mala skupina prosvjednica. Neke od njih – nakon što su se oglušile na naredbe da se pomaknu s rute Hoda – odvela je i policija.

Organizatori Hoda za život naglasili su da je neupitna činjenica da “ljudski život počinje začećem”, s čime se prosvjednice ne slažu.

U nedostatku argumenata od kamere su se skrivale, u što se možete uvjeriti i sami ako pogledate videe.

U Zagrebu su također pokušale osporiti znanstveno mišljenje o početku ljudskog života, evo kako je to izgledalo:

(FOTO, VIDEO) Mali broj protuprosvjednica u Zagrebu nasuprot velikog broja ljudi u Hodu za život

Ginekolozi odgovorili Ustavnom sudu: Ljudski život počinje začećem

Pročitajte zaključak svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj o početku ljudskog života (2009.)

Na postavljena pitanja prosvjednice nisu imale argumente za svoje stavove te nisu znale za stručno mišljenje svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj i jednog KBC-a (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek), koji su se 2009. na zahtjev Ustavnog suda Republike Hrvatske, formiravši zajedničko Povjerenstvo, očitovali o početku ljudskog života i njegovu prekidu utvrdivši da “život počinje spajanjem muške i ženske spolne stanice”, odnosno da život počinje začećem.

Izvor: narod.hr

Fotomontaža: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža