U ime obitelji

(VIDEO) Dr. sc. Davorka Budimir o Transparency Internationalu, indeksu korupcije, civilnom društvu i financiranju političkih elita

(VIDEO) Dr. sc. Davorka Budimir o Transparency Internationalu, indeksu korupcije, civilnom društvu i financiranju političkih elita

Politička analitičarka i predsjednica Transparency International Hrvatska dr. sc. Davorka Budimir u podcastu ’55 minuta kod Željke Markić’ govorila je o indeksu korupcije, percepciji korupcije, civilnom društvu i neregularnostima unutar svjetske organizacije Transparencyja.

“Hrvatskoj je jako potrebno neovisno civilno društvo. Neovisno od političkih stranaka i drugog angažmana.”, poručila je Budimir i osvrnula se na financiranje političkih stranaka.

“Financiranje političara je zamršeno pitanje, a o tome se u Hrvatskoj ne govori dovoljno. Mi građani financiramo političku elitu koja donosi zakone koji građanima ne odgovaraju. U Hrvatskoj političari nemaju strasti, kao ni odgovornost i mjeru da bi znali kada treba stati.”, ocijenila je Budimir pozivajući se na Maxa Webera.

Cijeli razgovor poslušajte na poveznici:

Želite se pretplatiti (besplatno) na kanal?

Ako želite pratiti podcast “55 minuta kod Željke Markić” i dobivati obavijesti o novim objavama možete se pretplatiti na kanal.

Koraci za aktiviranje (besplatne) pretplate:

  1. Prijavite se na YouTube na računalu.
  2. Otvorite videozapis na kanalu na koji se želite pretplatiti.
  3. Ispod playera videozapisa kliknite Pretplati me(Subscribe)

Kad se pretplatite na kanal, svi novi videozapisi koje taj kanal objavi prikazat će se u vašem feedu Pretplate i dobivat ćete obavijesti kad kanal na koji ste pretplaćeni objavi novi sadržaj.

>(VIDEO) Stjepo Bartulica u ’55 minuta kod Željke Markić’ o saborskom mandatu, briselskom HDZ-u, klijentelizmu u Hrvatskoj…

Svaka pretplata na kanalu na Youtubeu je automatski besplatna.

>(VIDEO) Pogledajte premijeru podcasta Željke Markić i predbilježite se za nove emisije

Na feedu pretplata koji je dostupan na mobilnim uređajima i računalima prikazuju se svi videozapisi nedavno preneseni na kanale na koje ste pretplaćeni.

Ako želite dobivati sve obavijesti s kanala na koji ste pretplaćeni, dodirnite zvonce za obavijest

Zvonce će se tada promijeniti u zvonce koje zvonii tako pokazati da ste odabrali sve obavijesti.

Izvor: narod.hr