U ime obitelji

Velika pobjeda: Ekvadorski parlament odbacio izmjene zakona i zaštitio nerođenu djecu

Velika pobjeda: Ekvadorski parlament odbacio izmjene zakona i zaštitio nerođenu djecu

U utorak, 17. rujna 2019., Narodna skupština Ekvadora odbila je prihvatiti izmjene i dopune Integriranog kaznenog zakona (COIP), koje su sadržavale legalizaciju pobačaja i zaštitio nerođenu djecu. Samo 65 zastupnika glasovalo je za promjene, dok je šest bilo suzdržanih.

Ekvadorska nacionalna skupština ima 137 članova. Za prihvaćanje promjena bilo je potrebno 70 glasova. Rezultat je bio veliko iznenađenje za mnoge, jer se ranije činilo da će te promjene biti odobrene.

Zastupnici iz gotovo svih grupa glasali su za odbacivanje ovih promjena. U konačnici je za njihovo usvajanje nedostajalo 5 glasova, priopćili su Ewa i Lech Kowalewski međunarodni koordinatori hodočašća “Od oceana do oceana”.

Zakon koji štiti nerođenu djecu u Ekvadoru nije se promijenio

Ekvadorski biskupi govorili su vrlo odlučno, mobilizirajući vjernike kako bi potaknuli javnu raspravu.

Građani su bili protiv predloženih izmjena, ali većina je bila uvjerena kako će se uvesti pa su molitvom zazivali Majku Božju za čudo. Zagovornici za zaštitu života iz Guayaquila, najvećeg grada Ekvadora, odlučili su kip Gospee Czenstochowke povesti sa sobom u glavni grad – Quito prije Nacionalne skupštine gdje se održalo mirno okupljanje uz molitvu.

Pobačaj u Ekvadoru ostao je ilegalan, tisuće života tim je potezom spašeno

Nakon što izmjene nisu prošle, feminsitice koje su se zalagale za pobačaj nakon objave rezultata glasanja postale su agresivne te je bila potrebna i intervencija policije.

Izvor: narod.hr

Foto: Gettyimages (Fotomontaža: Narod.hr)