UIO: ‘Premijeru, jeste li dobili mandat eksperimentirati s djecom i uvoditi novu indoktrinaciju u obrazovanje?’
1. travnja 2018.

Udruga U ime obitelji poslala je jučer premijeru Andreju Plenkoviću uskršnji dar – svjetski poznate novine, The New York Times od prošle nedjelje, 25.3. u kojima premijer može pročitati dugi članak pod nalsovom:“In Sweden, Preschools Teach Boys to Dance and Girls to Yell“ (“U Švedskoj u vrtićima dječake podučavaju da plešu, a djevojčice da viču“).

> Pročitajte što piše u članku koji je UiO poslala premijeru Andreju Plenkoviću kao uskršnji dar!

U popratnom pismu U ime obitelji je postavila pitanje premijeru Plenkoviću je li on dobio mandat eksperimentirati s djecom u Hrvatskoj namečući ratifikacijom IK novi oblik indoktrinacije u obrazovni sustav Hrvatske. Pismo donosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine Plenkoviću,

slobodni smo Vam dostaviti primjerak The New York Timesa od nedjelje 25.3.2018 kao uskršnji poklon udruge U ime obitelji.

S obzirom na Vaše tvrdnje u javnosti kako su primjeri “preodgajanja djece” kroz obrazovni sustav “izmišljotine” ili “neistine kojima se plaši građane”, preporučamo da pročitate članak In Sweden, Preschools Teach Boys to Dance, and Girls to Yell u kojem se opisuje “rodno neutralne” vrtiće te daju primjeri zakonski obveznog uvođenja rodne ideologije, koncepta roda odvojenog od spola, u švedske škole i vrtiće.

Nadamo se da će Vas The New York Times uvjeriti kako nametanje rodne ideologije djeci kroz obrazovni sustav država koje su ratificirale Istanbulsku konvenciju nije, kako ste izjavljivali, “izmišljotina” ili “neistina kojom se plaši ljude”.

Dakle, nije pitanje događaju li se eksperimenti s djecom opisani, između ostalog, u The NYT-u. Pitanje je – jeste li Vi stvarno dobili mandat da ratifikacijom Istanbulske konvencije uvodite ovaj novi oblik indoktrinacije u obrazovni sustav RH.

S poštovanjem,
Dr. Željka Markić
Predsjednica udruge U ime obitelji”

Podsjećamo, premijer Plenović je u kampanji za ratifikaciju Istanbulske konvencije u mnogo navrata zloupotrebljavao svoj pristup medijima za netočno informiranje javnosti. Tvrdio je kako su brojni primjeri posljedica uvođenja rodne ideologije u obrazovanje drugih država u kojima je koncept roda odvojenog od spola postao zakonski obavezan – zmišljotine koje služe za plašenje građana.

Istina je potpuno drugačija – Istanbulskom konvencijom uvođenje rodne teorije, koncepta spola odvojenog od roda postaje zakonski obavezna. Kao što stoji u Konvenviji – mora je se uvoditi u obrazovanje, kulturu, sportska društva shodno tumačenju tijela GREVIO.

U članku u The NY Times-u je opisano kako u Švedskoj koja je IK ratificirala 2014., a rodna ideologija, koncept spola odvojenog od roda je od 1998. uvedena u obrazovanje, izgledaju „rodno neutralni vrtići“, što su zaduženja „internog stručnjaka za rod“ te kako se to kod vrtićke i školske djece „ruše rodni stereotipi koje su im prenijeli obitelj i društvo“. U članku će premijer moći doznati kako se stvarno u Švedskoj djecu u vrtićima prisiljava da sudjeluju u aktivnostima u kojima ne žele sudjelovati kako bi razbijali „rodne stereotipe“. A što su to “rodni stereotipi” – nakon ratifikacije Konvencije – tumači GREVIO, tijelo koje do 2019. čini 10 žena koje su sve redom zagovornice rodne teorije.

> (FOTO, VIDEO) UIO: premijer Plenković u EU glasao protiv Istanbulske; udruga mu za Uskrs darovala The New York Times

Izvor: narod.hr

Foto: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža