U ime obitelji

UiO: Glavašević je zlorabio saborsku govornicu za blaćenje i huškanje na neistomišljenike

UiO: Glavašević je zlorabio saborsku govornicu za blaćenje i huškanje na neistomišljenike

Udruga U ime obitelji poslala je u četvrtak Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji (HINA) Zahtjev za objavljivanjem ispravka sukladno odredbama Zakona o medijima glede vijesti koju je HINA objavila pod naslovom “Glavašević: Ekstremističke organizacije primile 707 milijuna dolara”.

> Glavašević pokušava odvratiti pozornost od otkrića o inozemnom financiranju Možemo

> Bartulica za Narod.hr: ‘Ljevica je navikla na monopol u civilnom društvu i smeta im naš angažman’

“Bojan Glavašević, bivši zastupnik SDP-a, sadašnji Možemo, iznio je više neistina o udruzi U ime obitelji zlorabeći govornicu Hrvatskog sabora za blaćenje i huškanje na neistomišljenike, u nedostatku pravih argumenata”, upozorava se u Zahtjevu kojeg potpisuje dr. Željka Markić, izvršna direktorica U ime obitelji.

“Udruga U ime obitelji oko 70% svojih financija zahvaljuje malim donacijama velikog broja hrvatskih građana. Uopće nije postojala 2009., osnovana je 5 godina kasnije, 2013. kad je naš prijedlog da se brak kao zajednica žene i muškarca zaštiti Ustavom, na referendumu podržalo više od milijun hrvatskih birača. U ime obitelji predlaže g. Glavaševiću zamjenu: da U ime obitelji sav novac koji je dobila iz proračuna RH i Zagreba te inozemstva mijenja s novcem koji su Možemo i njihova mreža udruga dobili od Sorosa, iz Njemačke i proračuna Grada Zagreba u razdoblju od 2009.- 2018. U toj bi zamjeni U ime obitelji bila na dobitku više stotina milijuna kuna”, ističu.

Zahtjev za objavljivanjem ispravka U ime obitelji prenosimo u cijelosti:

Poštovani g. Obratov,

HINA je 16. lipnja 2021. u 11:47 objavila i na sve svoje korisnike poslala vijest pod naslovom Glavašević: Ekstremističke organizacije primile 707 milijuna dolara u kojem donosi lažnu vijest da je organizacija U ime obitelji primila oko 700 milijuna američkih dolara od privatnih financijera iz različitih država.

Prenosimo navedenu netočnu informaciju kako je objavljena: “Od 2009. do 2018. ekstremističke i fundamentalističke organizacije poput U ime obitelji, Vigilare i Ordo iuris primile su preko 707 milijuna američkih dolara od privatnih financijera iz SAD-a, Ruske Federacije i nekih europskih zemalja”, kazao je Glavašević pozivajući se na izvješće Europskog parlamentarnog foruma za seksualna i reproduktivna prava.“

Molimo Vas da sukladno čl. 40.-55. Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011, 81/2013) u cijelosti objavite i svojim korisnicima pošaljete sljedeći ispravak:

Bojan Glavašević, bivši zastupnik SDP-a, sadašnji Možemo, iznio je više neistina o udruzi U ime obitelji zlorabeći govornicu Hrvatskog sabora za blaćenje i huškanje na neistomišljenike, u nedostatku pravih argumenata.

Udruga U ime obitelji oko 70% svojih financija zahvaljuje malim donacijama velikog broja hrvatskih građana. Uopće nije postojala 2009., osnovana je 5 godina kasnije, 2013. kad je naš prijedlog da se brak kao zajednica žene i muškarca zaštiti Ustavom, na referendumu podržalo više od milijun hrvatskih birača. U ime obitelji predlaže g. Glavaševiću zamjenu: da U ime obitelji sav novac koji je dobila iz proračuna RH i Zagreba te inozemstva mijenja s novcem koji su Možemo i njihova mreža udruga dobili od Sorosa, iz Njemačke i proračuna Grada Zagreba u razdoblju od 2009.- 2018. U toj bi zamjeni U ime obitelji bila na dobitku više stotina milijuna kuna.

Inače, Europski parlamentarni forum za seksualna i reproduktivna prava (EPF) na čije se izvješće poziva Glavašević je, baš poput “Instituta” g. Tomaševića, udruga koju je osnovao IPPF (International Planned Parenthood Federation), međunarodna organizacija koja zarađuje milijarde – na pobačajima. EPF nije “parlamentarna” organizacija, baš kao što Tomaševićev “institut” nije pravi institut. EPF, između ostalih, financira Sorosevo Otvoreno društvo, Gates, IPPF i drugi. Jasno je da takva udruga lažima napada U ime obitelji kao organizatora Hoda za život u sve većem broju hrvatskih gradova u kojima sudjeluju deseci tisuća hrvatskih građana koji se zalažu za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Mnogo je toga tužno u hrvatskoj politici. Ali, malo je toga tužnije za vidjeti od sina koji  umjesto da se poistovjećuje s pravednošću, hrabrošću i ljubavlju svog ubijenog oca, poistovjećuje se s lažima, mržnjom i nasiljem onih koji su mu oca ubili.

Željka Markić

Izvršna direktorica U ime obitelji

Izvor: narod.hr