Udruga U ime obitelji čestita Svjetski dan roditelja
1. lipnja 2024.

Udruga U ime obitelji svim muškarcima i ženama koji su odlučili svoje živote posvetiti najradosnijoj životnoj ulozi i pozivu – roditeljstvu, želi sretan Svjetski dan roditelja!

U poruci koju potpisuje izvršna direktorica udruge U ime obitelji Željka Markić, podsjeća se da su roditeljska ljubav i skrb nezamjenjive i jedinstvene vrednote koje presudno utječu na razvoj svakog pojedinca.

Međusobna ljubav, poštovanje i razumijevanje supružnika izravno se odražavaju na skladan i cjelovit razvoj, uspjeh, ali i sreću djeteta. Prema recentnim istraživanjima djeca koja opisuju mnoštvo sretnih trenutaka sa svojim roditeljima u pravilu su manje sklona razviti probleme mentalnoga zdravlja.

Najsretniji trenutci djece su u krugu obitelji

S druge pak strane upravo konflikt između roditelja i sposobnost da ga nadiđu i riješe izravno utječu na djetetov stupanj anksioznosti i samopoštovanja. Opisujući prilikom istraživanja sretne trenutke sa svojim roditeljima djeca su u pravilu kao najsretnije trenutke s majkama opisivala emocionalne interakcije, a najsretnije trenutke s očevima trenutke provedene u igri i zabavi.

>UiO čestita Majčin dan: Uloga majke u životu svakoga čovjeka jedinstvena je i nezamjenjiva

Odgovorno i brižno majčinstvo u zajedništvu s odgovornim i brižnim očinstvom neizostavni su dijelovi funkcionalnog, cjelovitog i oplemenjujućeg roditeljstva koje je ključni preduvjet za cjelovit razvoj svakog djeteta.

Udruga U ime obitelji zalaže se za podizanje svijesti o važnosti roditeljstva

Svjetski dan roditelja čestitamo i svim posvojiteljima i udomiteljima te svima onima koji su umjesto roditelja skrbe za svoje unuke i rođake. Hvala vam što vlastitom plemenitošću i nesebičnošću djeci osiguravate dom, ljubav i skrb te svakoga dana pokazujete da niti jedno dijete nije neželjeno. Vaša uloga nije tek iskaz želje za skrbi za nezbrinutu djecu, već je i izraz velike razine društvene odgovornosti.

>Pogledajte atmosferu na Hodu za život u Kninu i Zadru

Odgoj djece najvažnija je životna zadaća svakog muškarca i svake žene koji se odluče zasnovati obitelj. Udruga U ime obitelji zalaže se i zalagat će se za podizanje svijesti o važnosti roditeljstva te za njegovu snažniju društvenu valorizaciju.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak

Damir Fekeža