U ime obitelji traži produljenje savjetovanja o Zakonu o referendumu za dodatnih mjesec dana
31. prosinca 2020.

Udruga U ime obitelji zatražila je od ministra pravosuđa i uprave Malenice da produži rok za javno savjetovanje o novom Zakonu o referendumu za dodatnih mjesec dana.

“Udruga U ime obitelji traži produljenje roka za javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o referendumu za dodatnih mjesec dana od 3.1.2021. s obzirom na to da je javno savjetovanje o ovako važnom zakonu stavljeno u vrijeme blagdana i završetka godine te je uključenost građana u savjetovanje ograničena pandemijom koronavirusa i razornim potresom”, stoji u zahtjevu U ime obitelji ministru Malenici.

Zakon o referendumu je izuzetno važan zakon kojim se može ili omogućiti demokratizacija društva i potaknuti veće sudjelovanje građana u javnom životu ili dodatno otežati sudjelovanje i doprinos građana. Zato držimo da je odgovornost aktualne vlasti osigurati odgovarajuće uvjete da svi građani mogu iznijeti svoje primjedbe i prijedloge.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža