Dr. Markić: Odlično je da je policija počela pronalaziti one koji šire paniku među prestrašenim ljudima
1. siječnja 2021.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko su u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Uhićenje je za Narod.hr prokomentirala dr. Željka Markić, predsjednica U ime obitelji, koja je sa suprugom posjetila Glinu, Petrinju i Sisak odmah dana nakon potresa: “Jako puno ljudi, pogođenih potresom, koji su prvu noć proveli u autima ili pod ceradama, govorilo nam je, u strahu, o “najavama” novih potresa, još jačih. Svima smo ponavljali – da sami seizmolozi stalno ponavljaju da niti oni ne mogu predvidjeti kad će biti sljedeći potres, tako da su to sve laži. Ali, nismo mogli odagnati strah ionako prestrašenih ljudi. Odlično je da je policija počela pronalaziti ljude koji iz ludosti ili zloće šire paniku među prestrašenim i stradalim ljudima.”

> Razoran potres u Petrinji uništio obiteljsku kuću glavne urednice Narod.hr-a: Evo kako možete pomoći!

Podsjetimo, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od 28. prosinca do danas putem društvene mreže te mreže za objavu i razmjenu videozapisa uporno objavljivao lažne i uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima. Objavljivao je kada će se iduće godine i u kojim mjestima u Hrvatskoj dogoditi potresi te najavljivao nove snimke i predviđanja.

Od osumnjičenog 60-godišnjaka privremeno su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem prekršaja (računala, kamera, mobitel i drugo).

Po završetku kriminalističkog istraživanja policija je protiv 60-godišnjaka podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja te time ponovnog uznemiravanja javnosti.

Osumnjičeni je danas u žurnom postupku doveden na nadležni općinski sud gdje mu je određena mjera zadržavanja nakon čega je predan u Zatvor u Rijeci piše Jutarnji list.

 Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža