U ime obitelji – Evo što smo sve radili u 2015. godini
31. prosinca 2015.

Gledajući proteklih godinu dana U ime obitelji je u suradnji s brojnim volonterima koji su darovali svoje vrijeme, sposobnosti, znanje i sredstva nastavila doprinositi zaštiti braka, obitelji i pravednijem izbornom sustavu. Donosimo pregled najvažnijih ovogodišnjih postignuća – sve ove aktivnosti proveli smo samo zahvaljujući donacijama građana – bez kune novca iz državnog proračuna (podsjećamo da je na financijsku potporu SDP-u bliskih udruga i  medija  potrošeno više od 1,2 milijarde kuna novca poreznih obveznika):

promatraci

 

Više od 600 volontera – promatrača su početkom ove godine promatrali drugi krug predsjedničkih izbora i krajem ove godine parlamentarne izbore.

 

 

 

prirucnik

 

 

Izradili smo priručnik za promatrače vodič za dijasporu – za jednostavnije glasovanje u inozemstvu.

 

 

sesvete

 

 

Osnaživali smo volontersku mrežu i jačali suradnju s partnerskim udrugama u Hrvatskoj. Osnovali smo više od 30 podružnica po cijeloj Hrvatskoj. Organizirali treninge volontera za medijske nastupe i organizaciju događanja.

 

 

 

eu

 

 

 

Podnijeli tužbu Međunarodnom sudu u Strasbourgu zbog manipuliranja broja birača.

 

 

 

 

eu 2

 

Upozoravali smo hrvatske zastupnike u EU parlamentu da zatraže izbacivanje prozivanja Hrvatske zbog referenduma o braku iz Izvješća Panzeri i založe se za obiteljske vrijednosti te glasuju protiv štetnih izvješća Ferrera, Nochl i Rodrigues.

 

 

 

PD

 

 

Potaknuli smo sposobne i od korupcije slobodne ljude na uključivanje u platformu koja je na parlamentarnim izborima željela osigurati da u Saboru imamo predstavnike koji će se zalagati za vrijednosti za koje se U ime obitelji zalaže u civilnom društvu.

 

 

 

 

REFERENDUMI

 

 

Podržali smo lokalni referendum o Termo elektrani u Pločama i doprinijeli njegovom uspjehu. Potaknuli smo birače na davanje potpisa za referendum „Nećete bez naroda“ u organizaciji nekih sindikata i lijevo-liberalnih udruga iako nam je u njemu zapriječeno sudjelovanje – referendumska inicijativa nije uspjela prikupiti dovoljno potpisa.

 

 

 

 

Slovacka

 

 

Održali smo treninge partnerskih udruga u Slovačkoj koja je također Ustavom zaštitila brak, pružili potporu partnerskim udrugama u Sloveniji koji su po drugi put u 3 godine uspješno odbacili zakon koji bi se homoseksualnim parovima omogućilo posvajanje djece.

KONFERENCIJA

 

 

Organizirali smo međunarodnu konferenciju o obitelji: “Obitelj ključ demografskog i gospodarskog oporavka” u suradnji s 13 udruga iz Hrvatske i svijeta na kojoj su sudjelovali brojni hrvatski i strani stručnjaci.

 

 

 

 

 

zov

Organizirali smo i kratki kongres pravnika iz cijele Hrvatske radi strukovnog udruživanja oko zajedničke obrane vrijednosti (ZOV).

.

.

surogatstvo

 

S drugim članicama međunarodne unije za ukidanje surogatstva pokrenuli smo međunarodnu  peticiju za zabranu surogatstva “Ne trgovini djecom i majčinstvom” koja će se u cilju podizanja svijesti i razumijevanja o važnosti borbe protiv ovog novog oblika ropstva – nastaviti kroz cijelu sljedeću godinu.

 

 

 

RUKE

 

Pokrenuli smo projekt Roditelji odlučuju kroz koji potičemo roditelje da aktivno sudjeluju u radu škola doprinoseći odgoju i obrazovanju svoje djece. U samo nekoliko mjeseci ovog projekta – razotkrili smo obavezni program koji bez dozvole Ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje u nekim školama u Istri provodi udruga koja uopće nije registrirana u Hrvatskoj.

 

 

 

 

nard

 

Preko portala koji smo pokrenuli – Narod.hr – razbijali smo medijsku blokadu, upozoravali na nepravilnosti u radu vlasti – osobito korupciju, politiziranje Državnog odvjetništva i medija te donosili teme koje najveći mediji u Hrvatskoj prešućuju ili prikazuju jednostrano.

sto je brak

 

 

 

Objavili smo knjigu američkih autora: “Što je brak? Žena, muškarac: Obrana” koja se smatra jednom od najkvalitetnijih argumentacija o braku između žene i muškarca kao društveno važnoj i korisnoj pravnoj instituciji.

 

 

 

 

 

mdk

 

Sa europskim udrugama koje se zalažu za brak i obitelj poput Manif pour Tous – osnovali smo Organizacijski odbor europske građanske inicijative Mama, tata & djeca koja kroz sljedećih godinu dana treba prikupiti milijun potpisa u zemljama članicama EU da bi se zakonom odredio minimum definicije braka i obitelji – onog oko kojeg se slaže svih 28 zemalja članica EU – da je brak zajednica žene i muškarca i temelj obitelji.

 

 

 

 

Hvala Vam na svakom Vašem doprinosu i pomoći tijekom 2015. godine – jedino ujedinjeni oko važnih ciljeva možemo graditi Hrvatsku!

Vama i članovima Vaše obitelji, u ime Upravnog odbora udruge U ime obitelji, želim blagoslovljenu, sretnu i uspješnu 2016. godinu!

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža