U ime obitelji: Poziv političkim strankama za podršku referendumskoj inicijativi
5. rujna 2014.

Građanska inicijativa “U ime obitelji” uputila je poziv svim političkim strankama u Republici Hrvatskoj da se izjasne podržavaju li referendumsku inicijativu “U ime obitelji” i hoće li pozvati svoje članove da se priključe Inicijativi i podupru je davanjem potpisa i/ili volontiranjem. U ime obitelji će rezultate, odnosno odgovore stranaka, objaviti prije 21. rujna na stranicama “U ime obitelji” te dostaviti svim podupirateljima. Cjelovito pismo možete pročitati u nastavku:

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ te brojne građanske udruge, sindikati, vjerske zajednice, obitelji i pojedinci, organiziraju od 21. 9. do 5. 10. 2014. izjašnjavanje birača o potrebi raspisivanja referenduma na kojem bi građani Hrvatske odlučili žele li da se u Ustav RH unesu cjelovita izborna načela koja potiču demokratizaciju izbornog sustava i omogućuju da već na sljedećim parlamentarnim izborima građani svoje predstavnike izabiru imenom i prezimenom.

U prilogu Vam dostavljamo referendumsko pitanje i često postavljana pitanja i odgovore. Smatramo da će navedena načela poboljšati hrvatski izborni sustav, učiniti ga pravednijim, osigurati odabir sposobnih saborskih zastupnika koji su više odgovorni biračima – onima čije interese trebaju zastupati zalažući se za opće dobro, a u okviru programa Vaše stranke

Smatramo da je iznimno važno prestati s diskriminacijom hrvatskih državljana koji žive izvan Hrvatske i omogućiti im da glasaju dopisnim i elektroničkim putem. Isto tako, mislimo da je izuzetno važno osigurati da svaki glas u Hrvatskoj jednako vrijedi kao i pravedniju zastupljenost birača u Hrvatskom Saboru.

Nadamo se da će Vaša cijenjena stranka poduprijeti ovu građansku referendumsku inicijativu, jer smatramo da je ona jedini način da se demokratizacija izbornog sustava ostvari već na sljedećim parlamentarnim izborima.

Molimo Vas da nam do srijede, 10. 9. 2014. pošaljete odgovor na dva kratka pitanja koja slijede. Ovu mini-anketu provodimo među svim političkim strankama. Rezultate ankete objavit ćemo prije 21. 9. 2014. na našoj web stranici (www.uimeobitelji.net) i dostaviti svim podupirateljima referenduma.

  1. Je li Vaša politička stranka za to da se na referendumu donese Ustavni zakon o izmjeni Ustava Republike Hrvatske kojim se demokratizira izborni sustav Republike Hrvatske prema cjelovitom prijedlogu Građanske inicijative „U ime obitelji“?
    ZA/PROTIV
  1. Jeste li pozvali ili namjeravate pozvati članove svoje stranke da se priključe ovoj građanskoj inicijativi te je podupru davanjem potpisa i/ili volontiranjem?
    DA/NE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža