U ime obitelji

U ime obitelji: Poziv sindikatima za podršku referendumskoj inicijativi

U ime obitelji: Poziv sindikatima za podršku referendumskoj inicijativi
Građanska inicijativa “U ime obitelji” pozvala je sindikalne podružnice i njihove predstavnike da se pridruže inicijativi “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” te im je uputila dva anketna pitanja. Inicijativa je u pozivu sindikatima naglasila kako smatra” iznimno važnim osigurati da u sljedećem sazivu Hrvatskog sabora nas, birače, zastupaju muškarci i žene koji izglasavaju zakone koji omogućuju gospodarski oporavak i nužne reforme koje se istovremeno temelje na društvenoj pravednosti”.
Poziv sindikatima možete pročitati u cijelosti:

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ te brojne građanske udruge, vjerske zajednice, političke stranke, obitelji i pojedinci,  organiziraju  od  21.  9.  do  5.  10.  2014.  izjašnjavanje  birača  o  potrebi raspisivanja referenduma na kojem bi građani RH odlučili žele li da se u Ustav RH unesu cjelovita izborna načela koja potiču demokratizaciju izbornog sustava i omogućuju da već na sljedećim parlamentarnim izborima građani svoje predstavnike izabiru imenom i prezimenom.  

U prilogu Vam dostavljamo referendumsko pitanje i često postavljana pitanja i odgovore. Smatramo da će navedena načela poboljšati hrvatski izborni sustav, učiniti ga pravednijim te osigurati odabir sposobnih saborskih zastupnika koji su više odgovorni biračima – onima čije interese trebaju zastupati zalažući se za opće dobro.
Držimo da je iznimno važno osigurati da u sljedećem sazivu Hrvatskog sabora nas, birače, zastupaju muškarci i žene koji izglasavaju zakone koji omogućuju gospodarski oporavak i nužne reforme koje se istovremeno temelje na društvenoj pravednosti. 
Nadamo se da će Vaš cijenjeni sindikat poduprijeti ovu građansku referendumsku inicijativu za promjenu izbornog zakona, jer držimo da je referendum jedini način da demokratizacijom izbornog sustava već na sljedećim parlamentarnim izborima u Sabor uđu sposobni, a ne podobni zastupnici odgovorni biračima.
Molimo Vas da nam do srijede, 10. 9. 2014.  pošaljete odgovor na dva kratka pitanja da bismo Vam, ako se odlučite pridružiti Inicijativi, mogli dostaviti dodatne materijale te povezati Vaše županijske organizacije i članove s našim županijskim koordinatorima. Dodatne informacije o referendum možete naći na našoj web – stranici (www.uimeobitelji.net) te pratiti na portalu www.narod.hr koji je i medijski pokrovitelj referendumske inicijative “Birajmo zastupnike imenom I prezimenom”.
1. Je li Vaš sindikat za to da se na  referendumu donese Ustavni zakon o izmjeni Ustava Republike Hrvatske kojim se demokratizira izborni sustav Republike Hrvatske?  ZA/PROTIV 

2. Jeste li pozvali ili namjeravate pozvati članove svog sindikata da se priključe ovoj građanskoj inicijativi te je podupru davanjem potpisa, volontiranjem te na svaki drugi način koji smatrate prikladnim? DA/NE