U ime obitelji: poziv hrvatskim gradonačelnicima da pomognu svojim sugrađanima
2. rujna 2014.

Građanska inicijativa “U ime obitelji” pozvala je gradonačelnike i gradonačelnice svih hrvatskih gradova da pomognu svojim sugrađanima, volonterima “U ime obitelji” koji će omogućiti izjašnjavanje građana za raspisivanje referenduma. Ujedno, inicijativa je predložila neke od načina kako gradonačelnici, ukoliko ih smatraju prikladnima, mogu pomoći. Pismo u cijelosti pročitajte u nastavku:

Poštovani gradonačelniče / Poštovana gradonačelnice! Kao što ste vjerojatno već upoznati, građanska inicijativa „U ime obitelji“ te brojne građanske udruge, sindikati, vjerske zajednice, obitelji i pojedinci, organiziraju od 21. 9. do 5. 10. 2014. izjašnjavanje birača o potrebi raspisivanja referenduma na kojem bi građani RH odlučili žele li da se u Ustav RH unesu izborna načela koja potiču demokratizaciju izbornog sustava i omogućuju da već na sljedećim parlamentarnim izborima građani svoje predstavnike izabiru imenom i prezimenom.

Smatramo da je ova inicijativa od općeg interesa, jer naše/Vaše sugrađane informira o njihovim građanskim i biračkim pravima te potiče na veće sudjelovanje u društvenom i političkom životu Republike Hrvatske, pri čemu politiku sagledavamo kao svako djelovanje za opće dobro.

Zato smo Vas slobodni zamoliti da volonterima s područja Vašeg grada pomognete u njihovom naporu da omoguće svojim/Vašim sugrađanima da se izjasne, žele li raspisivanje referenduma kojim bi se omogućilo da u Sabor već na sljedećim parlamentarnim izborima uđu zastupnici prvenstveno odgovorni biračima – sposobni, a ne podobni.

Predlažemo Vam da volonterima u Vašem gradu pomognete na sljedeće načine (te na svaki drugi način koji smatrate prikladnim):
1. Besplatnim ustupanjem štandova/stolova te mjesta za spremanje štandova tijekom noći u središtu grada.
2. Besplatnim ustupanjem oglasnog prostora za jumbo i druge plakate kojima ćemo informirati naše/Vaše sugrađane o predloženoj promjeni izbornog zakona.
3. Tiskom edukativnih letaka koji tumače izborni sustav RH i potrebu njegove demokratizacije.
4. Ustupanje besplatnog prostora u gradskim novinama i medijima za informacije o izjašnjavanju birača.

U prilogu Vam dostavljamo referendumsko pitanje. Više informacija o aktivnostima inicijative možete naći na www.uimeobitelji.net te na portalu www.narod.hr koji je medijski pokrovitelj inicijative “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

Zahvaljujem unaprijed na svakoj Vašoj pomoći.
S poštovanjem,

Željka Markić, dr. med.
Građanska inicijativa „U ime obitelji“

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža