U ime obitelji: Potpišite ZA zaštitu braka na razini cijele EU
15. srpnja 2016.

Udruga U ime obitelji pozvala je građane da podupru europsku građansku inicijativu (EGI) “Mama, Tata & Djeca” kojom se traži od Europske komisije (EK) da zaštiti brak i obitelj na razini cijele Europske Unije (EU) kao zajednicu muškarca i žene, i to zajednicu utemeljenu na braku i/ili potomstvu!

“Iako smo kroz narodni referendum 2013. godine brak zaštitili kao zajednicu žene i muškarca, EK je trenutno, nažalost, usmjerena na izjednačavanja braka i drugih oblika zajednica “odozgo”, navode u U ime obitelji. “To pokazuje i izjava Fransa Timmermansa, potpredsjednika EK, iz lipnja 2015.: “Komisija je trebala otići korak dalje i poduzeti nešto kako bi sve države članice Europske unije mogle legalizirati istospolne brakove i izjednačiti ih s drugima.

“Prikupljanjem potpisa na razini cijele EU, želimo stvoriti snažan pritisak na EK da sukladno Uredbi o EGI pokrene postupak donošenja zakona koji će definirati brak i obitelj u svim zakonima na razini EU. Ako EK pak ne posluša više od milijun svojih građana, onda će im morati obrazložiti takvu odluku. Potpisi za inicijativu “Mata, Tata & Djeca” se već aktivno prikupljaju u svim državama članicama EU, a do 11. prosinca 2016. potrebno je prikupiti potpise najmanje milijun punoljetnih građana EU.”

Inicijativu je moguće potpisati na dva načina: 1. Online putem interneta ili 2. Na papirnatom obrascu.

  1. POTPIŠITE ONLINE

Pozivamo vas da inicijativu potpišete online , te da dijelite link za potpisivanje svojim kontaktima preko emaila i društvenih mreža:

https://signatures.mumdadandkids.eu/oct-web-public/signup.do?lang=hr

  1. PRIKUPLJANJE POTPISA NA PAPIRNATIM OBRASCIMA

Potpisi za Inicijativu se mogu prikupljati i na papirnatim obrascima . To je posebno pogodno za osobe koje nemaju pristup internetu a željeli bi se uključiti u ovu inicijativu.

Isprintajte papiranti obrazac kojeg možete skinuti u PDF formatu s adrese:

http://www.mumdadandkids.eu/files/home/PAPER%20FORMS/Hrhrpaperform_thefinal.pdf

i prikupite potpise od vaših ukućana, susjeda, članova udruge, molitvene zajednice, župe…

Više o EGI “Mama, Tata & Djeca” možete saznati na www.mamatataidjeca.eu .

Izvor: narod.hr

Foto: Narod.hr

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža