U ime obitelji Osijek: Naši volonteri vas čekaju! Dajte potpis za bolju Hrvatsku
4. listopada 2014.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ održala je  konferenciju za medije u subotu, 4. listopada 2014. u Osijeku na kojoj su sudjelovale dr. Željka Markić, članica Organizacijskoga odbora „U ime obitelji“ i Lidija Blagojeveć, koordinatorica za Osječko-baranjsku županiju.

Dr. Markić izvijestila je novinare o tijeku prikupljanja potpisa i istaknula da je prikupljeno oko  dvije trećine od potrebnog broja prikupljenih potpisa, te naglasila da se sve više volontera uključuje u prikupljanje, zahvalila građanima grada Osijeka i Osječko-baranjske županije na sudjelovanju i pozvala one koji to još nisu učinili, a žele, daju svoje potpise i tako omoguće demokratizaciju izbornog sustava u Republici Hrvatskoj.

Lidija Blagojević, koordinatorica za Osječko-baranjsku županiju izvijestila je o mjestima prikupljanja potpisa u gradu i županiji. „Preostaju nam još subota i nedjelja za odlučiti što želimo kao narod: želimo li partitokraciju  koju imamo sada, u kojoj zastupnici ne odgovaraju svojim biračima nego svom stranačkom vodstvu ili demokraciju koju želimo uvesti referendumom: želimo li  demokraciju u kojoj većina određuje zastupnike koji će biti  istinski predstavnici svoga naroda a ne isključivo svoje partije? Želimo li birati OSOBU, a ne stranku?“, naglasila je Lidija Blagojević.

Koordinatorica je najavila kako će se u nedjelju potpisi prikupljati u svim crkvenim dvorištima Osječko-baranjske županije, također na javnim lokacijama u Osijeku, Valpovu, Belišću, Đakovu, Donjem Miholjcu. „Naši volonteri vas čekaju. Dajte potpis za bolju Hrvatsku, dajte priliku sposobnima a ne podobnima!“, pozvala je Lidija Blagojević.

Na novinarsko pitanje što će učiniti ako se ne sakupi dovoljno potpisa, dr. Markić rekla je da će joj biti jako žao ako se ne iskoristi ova prilika za demokratizaciju Hrvatske.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža