Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić sudjeluje u širenju neistina o dr. Markić, članici organizacijskog odbora građanske inicijative „U ime obitelji“
4. listopada 2014.

Na svojoj je Facebook stranici g. Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a jučer prenio difamacijski tekst g. Željka Huljeva o članici Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ dr. Željki Markić, koji želi sugerirati kako je dr. Markić pisala lažirana izvješća o događajima nakon vojno redarstvene operacije Oluja. Lažne navode difamirajućeg teksta Ž. Huljeva, koji je objavljen još 13. rujna na Braniteljskom portalu, građanska inicijativa “U ime obitelji” je opovrgla istog dana, poslavši demantije i uredništvu Braniteljskog portala i novinaru Huljevu.

Nakon toga Željko Huljev, pismeno je pokušao zastrašiti dr. Markić prijetnjama kako će objaviti nove krivotvorine i difamacije o njezinu privatnom životu i životu članova njezine obitelji, o čemu smo obavijestili Državno odvjetništvo.

Zgroženi smo činjenicom da se u samoj završnici prikupljanja potpisa za referendumsko  izjašnjavanje o inicijativi “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” u ovu difamacijsku kampanju uključio i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, ponovo šireći javnim prostorom laži o dr Markić koje su plasirane i opovrgnute još prije dva tjedna.

Smatramo da je cilj ove kampanje, koja podsjeća na difamacijske metode totalitarnih sustava, omesti i zastrašiti birače koji žele dati svoj potpis za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava. Moramo primijetiti kako ovaj difamacijski scenarij podsjeća na kampanju plasiranja lažnih informacija o dr. Markić uoči prošloga referenduma. Jedina je razlika što su tad neistine kroz javni prostor prenosili g. Nenad Stazić, gđa. Milanka Opačić i drugi čelnici SDP-a, a sada to čini glavni tajnik HDZ-a.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža