U ime obitelji Ministarstvu vanjskih i europskih poslova: Zaustavite UNICEF-ovo nametanje rodne ideologije
5. veljače 2015.

Udruga “U ime obitelji” uputila je pismo pomoćnici ministrice za multilateralne poslove i globalna pitanja dr. sc. Vesni Batistić Kos te g. Damiru Županu, načelniku Sektora za UN pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u vezi UNICEF-a koji se najnovijim dokumentima stavlja u službu rodne ideologije, a njegov ured u Hrvatskoj nameće hrvatskoj javnosti stajališta protivna UN-ovoj Konvenciji o pravima djeteta.

Pismo pročitajte u cijelosti:

Poštovana gospođo Batistić Kos,

želim Vam skrenuti pozornost i zamoliti da djelujete zbog neprimjerenog i neprihvatljivog postupanja UNICEF-a koji kroz dokument „Eliminating discrimination against children and parents based on sexual orientation and/or gender identity“ (http://www.unicef.org/media/files/Position_Paper_Sexual_Identification_and_Gender_Identity_12_Nov_2014%282%29.pdf) iz studenoga 2014. promiče, a UNICEF-ov ured u Hrvatskoj nameće hrvatskoj javnosti stajališta protivna UN-ovoj Konvenciji o pravima djeteta, izravno usmjerena protiv najboljih interesa djeteta koje prirodno treba majku i oca.

Tim dokumentom UNICEF odustaje od obrane i promicanja prava djeteta te se stavlja u službu rodne ideologije i oduzimanja djeteta rođenom ocu i majci.

Ovom se akcijom UNICEF odriče i svojega logotipa na kojem su prikazani majka i dijete, sve u korist imaginarnoga “roditelja 1” i eventualnoga “roditelja 2”, kao i mogućega “roditelja 3”, neovisno o biološkim sponama i komplementarnosti različitih spolova roditelja.

UNICEF ovom akcijom dovodi u pitanje svoju predanost UN-ovoj Konvenciji o pravima djeteta i njezinim nedvosmisleno jasnim odredbama.

Europska komisija pomogla je s 431 milijun dolara novca poreznih obveznika rad UNICEF-a u 2013., a Republika Hrvatska s više od 18 milijuna kuna novca poreznih obveznika. Oni nisu pitani niti su dali suglasnost da UNICEF promovira rodnu ideologiju.

Peticiju “Djeca trebaju oca i majku!” (http://www.citizengo.org/hr/15211-djeca-trebaju-oca-i-majku) potpisalo je više od 51.000 osoba. Molim Vas da budete glasnogovornikom njihovih legitimnih očekivanja!

Potpisnici peticije željeli su potaknuti djelatnike samoga UNICEF-a na rješavanje ovog problema, ali čini se da oni nisu raspoloženi ni za kakav dijalog. Umjesto meritornoga odgovora, svi su potpisnici dobili cirkularno pismo u kojem UNICEF ustraje u davanju prednosti rodnoj ideologiji (http://narod.hr/hrvatska/anonimna-poruka-iz-unicef-ovog-ureda-prednost-rodnoj-ideologiji/).

Jedan potpisnik peticije se, očekujući primjerenu i razumnu reakciju, obratio predstojnici UNICEF-ova Ureda u Hrvatskoj, gospođi Valentini Otmačić, otvorenim pismom: “Je li UNICEF izgubio interes za dijete?” (http://narod.hr/hrvatska/je-li-unicef-izgubio-interes-za-dijete), no i na njega je sadržajan odgovor izostao.

Očekujem da se, u skladu s jasno proklamiranom voljom većine hrvatskih građana, zauzmete da UNICEF odustane od nametanja rodne ideologije. Podsjećam da se čak i aktualna hrvatska Vlada prošle godine izrijekom opredijelila da homoseksualni parovi ne mogu imati pravo na posvajanje djece. Dakle, oko tih pitanja u Hrvatskoj postoji vrlo visok stupanj konsenzusa. Molim Vas da o toj činjenici upozorite i UNICEF-ov Ured u Hrvatskoj kako bi nam prestao nametati svoja ideološka stajališta.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža