U ime obitelji: izostanak sučeljavanja predsjedničkih kandidata je ozbiljan demokratski deficit i korak unazad
13. prosinca 2019.

Udruga U ime obitelji smatra ozbiljnim demokratskim deficitom najavu da predsjednički kandidati, osobito oni koji prema predizbornim anketama imaju realne izglede ulaska u 2. krug, neće sučeliti stavove u televizijskoj debati prije prvog kruga predsjedničkih izbora, u nedjelju 22.12., priopćili su iz udruge u priopćenju koje potpisuje Ivan Munjin, član Upravnog odbora udruge U ime obitelji.

Sučeljavanje kandidata uživo na televiziji omogućuje biračima da se izravno upoznaju sa stajalištima kandidata te donesu informiranu odluku o tome za koga će glasovati. Sučeljavanje također doprinosi motiviranosti birača za izlazak na izbore.

Izostanak sučeljavanja predstavlja na izborima 2019. korak unazad od dosegnutih demokratskih standarda. Sučeljavanje u prvom krugu predsjedničkih izbora održalo se na nacionalnim televizijama i u 2009. i  u 2014.

U ime obitelji poziva sve predsjedničke kandidate da iskažu poštovanje prema biračima sudjelujući u televizijskoj debati prije prvog izbornog kruga.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža