U ime obitelji

U ime obitelji: Izađite na izbore!

U ime obitelji: Izađite na izbore!

Predsjednica udruge U ime obitelji uputila je poziv svim biračima da izađu na izbore podsjećajući ih da je „ za  su naše pravo da u višestranačkom sustavu izlazimo na izbore u samostalnoj i neovisnoj državi hrvatskog naroda naraštaji naših predaka podnosili velike žrtve – i nisu dočekali svoju državu. U Domovinskom ratu, temelju hrvatske države, toliki naši sunarodnjaci, branitelji, dali su živote i zdravlje – za naše pravo da budemo svoji na svome, za naše pravo glasa. Najmanje što možemo učiniti je da u nedjelju izađemo na izbore.“

Poziv UIO-a donosimo u cijelosti:

Pozivamo Vas da u ovu nedjelju, 11.9. izađete na parlamentarne izbore i svoj, preferencijalni glas, date osobi za koju držite da će u Saboru, najvišoj zakonodavnoj instituciji u Hrvatskoj, najbolje predstavljati Vaše vrijednosti i zastupati Vaše interese.

Za naše pravo da u višestranačkom sustavu izlazimo na izbore u samostalnoj i neovisnoj državi hrvatskog naroda naraštaji naših predaka podnosili su velike žrtve – i nisu dočekali svoju državu. U Domovinskom ratu, temelju hrvatske države, toliki naši sunarodnjaci, branitelji, dali su živote i zdravlje – za naše pravo da budemo svoji na svome, za naše pravo glasa. Najmanje što možemo učiniti je da u nedjelju izađemo na izbore.

Iako smo, opravdano, nezadovoljni nepravednim izbornim sustavom, velikim brojem neautentičnih političara i stranaka te medijima koji velikim dijelom sudjeluju u namještanju izbornih rezultata, a ne informiranju birača – u svakoj izbornoj jedinici postoji barem jedan pošten i sposoban kandidat ili kandidatkinja. Zaokružite njegovo ili njezino ime.

Preporučamo Vam da na listi za koju se odlučite zaokružite konkretnu osobu te tako potvrdite zalaganje U ime obitelji za promjenu izbornog sustava i, uz ostale nužne promjene, uvođenje 3 preferencijalna glasa bez cenzusa.

Osoba koju zaokružite u Vašoj izbornoj jedinici koristeći 1 preferencijalni glas – u sljedeće će 4 godine , ako uđe u Sabor, suodlučivati, između ostalog, o tome tko će upravljati Hrvatskom (Vlada, ministri), kakvi će zakoni regulirati svaki dio Vašeg života, tko će biti Državni odvjetnik, ustavni sudac, pravobraniteljica za djecu ili ravnopravnost spolova, ravnatelj HRT-a, tko će voditi najvažnije državne institucije i tvrtke.

I na ovim izborima U ime obitelji imat će svoje promatrače – na izbornim mjestima, DIP-u i po prvi put u APIS-u.

Zahvaljujemo svima koji su darovali svoju slobodnu nedjelju i volontiraju kako bismo promatrajući izborni proces doprinijeli njegovoj većoj transparentnosti.

Izvor: narod.hr