Trump ukinuo financiranje programima klinika za pobačaje ‘Planned Parenthood’ i preusmjerio sredstva centrima za zaštitu života
26. srpnja 2019.

U 2017. godini Trumpova administracija najavila je smanjenje milijuna dolara bespovratnih sredstava namijenjenih za Planned Parenthood koji otvoreno promoviraju pobačaj i rizično seksualno ponašanje. Sada su ta sredstva preusmjerili centrima koji se zalažu za zaštitu života, a radi se ukupno o 1,5 milijuna dolara, prenosi Life site news.

>(VIDEO) Abby Johnson: ‘Radila sam za Planned Parenthood i lagala ženama da njihove bebe ne osjećaju bol kod pobačaja’

>(VIDEO) Guverner New Yorka organizirao proslavu legalizacije ubojstva djeteta do rođenja: Znate li od koje dobi prerano rođeno dijete može preživjeti?

>Institut priziva savjesti – pravo zajamčeno međunarodnim dokumentima i hrvatskim Ustavom

>Trumpova administracija zaštitila pravo na priziv savjesti: ‘Nitko ne smije biti diskriminiran zbog odbijanja sudjelovanja u uništavanju života’

>Američka država Arkansas zaštićuje život nerođene djece: Ukinut će se pobačaj nakon 18. tjedna trudnoće

>(VIDEO) SAD: Uhićeni franjevci koji su ispred klinike Planed Parenthood dijelili ruže i ohrabrivali žene da odustanu od pobačaja

Ukupno 1,5 milijuna dolara bespovratnih sredstava dodijelit će se grupi Obria i kršćanskoj udruzi Bethany koji se zalažu za zaštitu života – u potpunoj suprotnosti agendi Planned Parenthooda.

Planned Parenthood godišnje izvrši preko 300.000 prekida života

Planned Parenthood najveća je tvrtka za pobačaje u Sjedinjenim Američkim Državama koja godišnje izvrši preko 300.000 prekida života, prenosi Life site. Lanac također podučava seksualno obrazovanje u javnim školama diljem zemlje i promiče rizično seksualno ponašanje prema ranjivim mladim tinejdžerima u svojim klinikama.

Mnogi roditelji i zajednice uznemireni su kada doznaju da Planned Parenthood pod krinkom edukacije uči tinejdžere o seksualnosti u javnim školama. Škola u Michiganu nedavno je odbacila program seksualnog odgoja koji propagiraju.

“Najzdravija poruka za mlade je ona koja pruža informacije kako bi se u potpunosti izbjegli rizici od odnosa u tinejdžerkoj dobi”, ističe Valerie Huber istaknuta zagovornica apstinencijskog obrazovanja koja je imenovana šeficom osoblja pomoćnika tajnika za zdravlje koji nadzire ured za upravljanje programima za sprječavanje trudnoće.

Planned Parenthood promovira seksualnu edukaciju već u predškolskoj dobi

U 2014. godini Live Action objavljuje seriju videozapisa koji prikazuje zaposlenike koji otvoreno potiču mlade tinejdžere na sudjelovanje u seksualnim odnosima i pornografiji.

LifeNews također je objavio članak o knjižici koju je dijelio Planed Parenthooda namijenjenoj za HIV pozitivnu mladež pod nazivom – „Zdrave, sretne i vruće“. Knjižica savjetuje mladima da je njihovo „ljudsko pravo“ da ne kažu svom partneru da imaju HIV.

Njihova ‘edukacija’ o spolnosti namijenja je djeci u dobi od 4 godine. Planned Parenthood opravdava pokretanje seksualnog odgoja tako rano i i navodi:

„U idealnom slučaju, seksualni odgoj bi se svake godine podučavao u našim školama od predškolskog do 12. razreda“.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com

Foto: Getty images (Fotomontaža: Narod.hr)

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža