U ime obitelji

Thompson ili drugi razlozi za odustajanje od Večernjakove ruže? RTL-ovi Derifaj i ‘Potraga’ dobili najmanje glasova

Thompson ili drugi razlozi za odustajanje od Večernjakove ruže? RTL-ovi Derifaj i ‘Potraga’ dobili najmanje glasova

“E pa veleštovano uredništvo Večernjeg lista, ovim putem javno odbijam nominaciju za Večernjakovu ružu, dapače nakon ovog me njome vrijeđate. Drugi put kad poželite na meni skupljati lajkove i simpatije čitatelja, nemojte ni meni ni njima prodavati priču da cijenite novinarski rad”, ustvrdila je novinarka RTL-a Danka Derifaj u utorak 8. ožujka nakon što se Večernji list ispričao pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu zbog iznesenih tvrdnji na njegov račun. Nakon njenog priopćenja i emisija Potraga je također odbila nominaciju za Večernjakovu ružu. No, zbog broja glasova nameće se pitanje: jesu li odustali zbog Thompsona ili broja glasova?

> VL se ispričao Thompsonu zbog neistina u intervjuu s Dankom Derifaj

> Danka Derifaj odbila nominaciju za Večernjakovu ružu jer se VL ispričao Thompsonu

Derifaj i Potraga dobili daleko najmanje glasova čitatelja

RTL-ova novinarka i emisija Potraga su nominirane za Večernjakovu ružu u kategorijama TV osoba godine i TV emisija godine te su do sada prikupili najmanji broj glasova među svim kandidatima. Glasanje je počelo 17. siječnja, a traje do 12. ožujka.

Danka Derifaj je za osobu godine dobila tek 3.68 posto glasova, a usporedbe radi prvoplasirani Robert Knjaz dobio je 31.03 posto glasova, odnosno 10 puta više glasova od Derifaj. Koliko je Derifaj malo glasova dobila pokazuje i da je nakon nje najmanje glasova dobio njen kolega Tin Kovačić, 21.08 posto glasova, odnosno 7 puta više glasova.

derifaj potraga
Foto: snimka zaslona

Emisija Potraga prošla je još lošije kod čitatelja Večernjeg lista, pa je dobila tek 1.98 posto glasova. Najviše glasova dobila je HRT-ova emisija Doba uskoka, 31.14 posto glasova ili oko 15 puta više glasova, dok je nakon emisije Potraga najmanje glasova dobila RTL-ova emisija Direkt, 15.49 posto glasova ili oko 7 puta više glasova od Potrage.

derifaj potraga
Foto: snimka zaslona

Što se tiče optužbi Danke Derifaj da Večernji list skuplja “lajkove i simpatije čitatelja” na njen račun, članci o njoj ili u kojima se spominje ona na portalu Večernjeg lista uglavnom su imali troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj pregleda, a najviše pregleda imali su upravo članci o spornoj reportaži, među kojima je Večernji list prenio članak Narod.hr-a u kojima su izneseni dokumenti koji pobijaju tvrdnje Danke Derifaj.

Oglasili se administratori Thompsonove FB stranice

Što je pravi razlog odustajanja od nominacije za Večernjakovu ružu pitaju se i administratori Thompsonove Facebook stranice. Oni ujedno odgovaraju i na njezine tvrdnje o prijetnjama i uvredama.

“🪜🌹🙎 DANKA DERIFAJ I POTRAGA ODREKLI SU SE NOMINACIJE ZA VEČERNJAKOVU RUŽU ZBOG VEČERNJAKOVE ISPRIKE THOMPSONU ILI ZBOG REZULTATA GLASOVA KOJI IM NE IDU U PRILOG JER SU NA ZADNJEM MJESTU? 🪜🌹🙎

Danka Derifaj objavila je kako se odriče nominacije za Večernjakovu ružu jer se Večernji list ispričao Marku Perkoviću Thompsonu zbog neistina u razgovoru s Dankom Derifaj.
Usput je zamjerila Thompsonu što je to objavljeno na njegovoj Facebook stranici jer kako ona piše Thompson je “ponovo pokrenuo uvrede i prijetnje svojih pristaša”.

Jedine uvrede, prijetnje i komentare neodgojenih osoba vidjeli smo na njezinom Facebook profilu kako od nje same tako i od njezinih prijatelja većinom novinara.

Uredništvo stranica MPT-a nikada nije, niti će dozvoliti, a ne daj Bože još i poticati uvrede, prijetnje i slično prema bilo kome pa tako niti prema osobi koja je neovlašteno preko skala i preskakanjem ograde ušla u njegovo dvorište, povrijedila njegov dom i isprepadala njegovu djecu.

Što se tiče odricanja nominacije za Večernjakovu ružu od strane Danke Derifaj i njezine emisije Potraga, a na koju su nominirani herojstvom nelegalnog ulaska u dom MPT-a, mislimo da je dovoljno pogledati rezultate glasova koje je započelo 17. siječnja, a koje se zatvara za koji dan i svima će nam biti jasno kako ne stoji tvrdnja o razlogu njihovog odustanka tj. isprike Večernjeg lista već da je pravi razlog rezultat koji govori kako je Danka Derifaj na zadnjem mjestu s dobivenih 3,68 % glasova čitatelja, a njezina potraga još i manje, tek 1,98 % osvojenih glasova.

Admin: S.D.”, stoji u objavi na Facebooku.

Derifaj i priča s Thompsonom

Podsjetimo, Derifaj je prošle godine napravila reportažu tijekom koje je provalila na terasu Marka Perkovića Thompsona dok mu je troje maloljetne djece bilo samo kod kuće te su se tada ona i RTL-ova emisija Potraga našli u fokusu javnosti i Thompsonovog odvjetnika. Večernji list je 21. veljače 2022. objavio tekst autorice Mije Buve pod naslovom Danka Derifaj: “Dobila sam prijetnje jer sam radila svoj posao, ukazala sam kako zakoni ne vrijede jednako za sve“.

Te su tvrdnje ponovljene unatoč tome što je Narod.hr objavio dokumente koji dokazuju da Thompson nije prisvojio kvadrate na ilegalan način, što je ponovio Thompsonov odvjetnik u dopisu Večernjem listu, nakon čega je uslijedio demantij i isprika Večernjeg lista.

“Autorica teksta ispričava se zbog nenamjerne pogreške koja se dogodila u tekstu. Ni u jednom trenutku nije joj bila namjera objaviti pogrešnu informaciju s namjerom da našteti ugledu gospodina Perkovića. Sporni dio je maknut je odmah iz članka na portalu Vecernji.hr sukladno zahtjevu odvjetnika Karačića.”, naveo je Večernji list nakon dopisa Thompsonovog odvjetnika referirajući se na tvrdnje o tome kako je Thompson prisvojio kvadrate i to na nelegalan način.

“’Večernji list ispričao se u ponedjeljak Marku Perkoviću Thompsonu zbog neistina u razgovoru s Dankom Derifaj’, ponosno je danas na svom Facebook profilu objavio pjevač i tako ponovno pokrenuo uvrede i prijetnje svojih pristaša u mom smjeru. Ovo nije prvi puta da se Večernji list ponaša kao odjel za odnose s javnošću Perkovićevog odvjetničkog tima”, ocijenila je Derifaj u utorak.

Izvor: narod.hr