Sramotno: ‘Svodnici i sponzoruše’ u udžbeniku za četvrti razred osnovne škole
4. travnja 2017.

Nastavnik jedne osnovne škole obavijestio je o čudnoj lekciji iz udžbenika engleskog jezika za četvrti razred osnovne škole, piše srednja.hr.

Radi se o knjizi ‘Way to go 1’, autorice Biserke Džebe, u izdanju Školske knjige. Konkretno, riječ je o stripu u kojem je prikazan ‘super cool dečko’, barem prema kriterijima u spomenutom udžbeniku.

Kao što možete uočiti, u stripu se priča o tome kako je Ed jako cool jer ima brod, kuću na Floridi i puno djevojaka! Zbilja jedna normalna i zdrava lekcija za desetogodišnjake, s poukom da je faca onaj tko ima puno novca i obnaženih djevojaka oko sebe.


Foto: srednja.hr

Kao da su izvučene crtice iz života Dana Blizeriana.

Nastavnik, koji je naznačio udžbenik kao sporan, govori da je inače nije konzervativan, ali se oglasio jer ga smeta što kod drugih poslova vezanih za struku sve prolazi, a profesorima se većinom traži i dlaka u jajetu.

Također je izrazio čuđenje i radi toga, da nitko od njegovih kolega nije prije reagirao na sporni strip, obzirom da udžbenik postoji već dulje, a on je tek od ove školske godine počeo raditi po njemu.

Srednja.hr tražila je i očitovanje u Školskoj knjizi, koja je izdavač. Unatoč usmenom obećanju da će dobiti pismeni odgovor o istaknutom dijelu udžbenika, do trenutka objave teksta nismo ga dobili, piše srednja.hr.

Izvor: narod.hr/srednja.hr

Foto: Thinkstok

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža