Slavonski Brod: U Gradskoj knjižnici oformljen odjeljak s LGBTI+ literaturom
22. lipnja 2023.

U Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu prošlog se tjedna održao “Tjedan identiteta”. Nositelj projekta je Udruga Vrapčići, a aktivnost se provodi u sklopu projekta Active Citizens Fund Hrvatska “Uz dugine boje do mentalnog zdravlja” u partnerstvu s Fortes – Centrom za demokratski razvoj i inkluziju, Informativno pravnim centrom – IPC, te udrugom kolekTIRV. Ovaj program sljedećeg tjedna organizira se i u Požegi.

U sklopu “Tjedna identiteta” u knjižnici je oformljen i odjeljak s LGBTI+ literaturom, koja je nakon završetka programa ostala uvrštena u stalnu literaturu. Aktivnosti projekta “Uz dugine boje do mentalnog zdravlja” financiraju Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

>Tomašević se hvali tzv. ‘Povorkom ponosa’, u komentarima ga ‘poklopili’: To je tolerancija?! Gdje je Antunovski hod?
>HDZ-ova pravobraniteljica oglasila se o scenama s tzv. Povorke ponosa: To možda nije primjereno za djecu, ali…

Nositelj projekta je Udruga za unaprjeđenje mentalnog zdravlja i kvalitete života bolesnika sa psihotičnim poremećajem i njegove obitelji „Vrapčići“ Slavonski Brod, osnovana 2009.

“Svrha i cilj osnivanja Udruge je borba za ljudska i građanska prava bolesnika sa psihotičnim poremećajem (prva psihotična epizoda, shizofrenija, bipolarni afektivni poremećaj pa i drugi psihički poremećaji, depresije psihotične razine, teži oblici poremećaja osobnosti…)”, piše na njihovoj web stranici. Posljednjih godina njihove aktivnosti posebno su orijentirane na LGBT populaciju i rodnu ideologiju.

Nakon Slavonskog Broda aktivnost “Tjedna identiteta” održat će se i u Požegi, a počinje 26. lipnja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža