Slavonci i Baranjci potpisuju za referendum “U ime obitelji”
26. rujna 2014.

Danas je u Osijeku, na Trgu Ante Starčevića, pored mjesta izjašnjavanja građana, održana konferencija za medije inicijative „U ime obitelji“ za Osječko-baranjsku županiju. Na konferenciji za medije uz koordinatoricu za Osječko-baranjsku županiju Lidiju Blagojević sudjelovao je i g. Zvonko Pongrac, predsjednik županijskog ogranka Hrvatske seljačke stranke, stranke koja je podržala referendum i čiji volonteri aktivno sudjeluju u prikupljanju potpisa. Tijekom konferencije za medije mladi HDSSB-a dali su svoje potpise za raspisivanje referenduma.

Županijska koordinatorica Lidija Blagojević izvijestila je novinare o organizaciji i tijeku prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma. „U Osječko-baranjskoj županiji  ishođena su dopuštenja komunalnih ureda i policijskoj je upravi prijavljeno 172 mjesta izjašnjavanja građana za prikupljanje potpisa, u 113 gradova i sela u našoj županiji“, rekla je koordinatorica.

Lidija Blagojević podsjetila je kako je danas šesti  dan prikupljanja potpisa koje traje do 5. Listopada te je navela gdje se sve građani mogu izjasniti u Osječko-baranjskoj županiji – „Osim na javnim lokacijama u većim gradovima, građani će svoje potpise moći dati i u dvorištima crkava prije i nakon nedjeljnih svetih misa“.

Gospodin Pongrac istaknuo je da je Hrvatska seljačka stranka podržala referendum zbog jako teše situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. “U nizu mjera koje je potrebno poduzeti u hrvatskom društvu svakako je potrebna i promjena izbornog sustava”,  naglašava Pongrac.

Koordinatorica „U ime obitelji“ za Osječko-baranjsku županiju pozvala je sve građane da se informiraju na službenoj stranici inicijative „U ime obitelji“ te još jednom podsjetila kako „prema Zakonu o referendumu građani za izjašnjavanje  trebaju OIB ili jedinstveni matični broj građana. Lokacije prikupljanja potpisa mogu se pronaći na internetskoj stranici inicijative uimeobitelji.net, gdje se zainteresirani mogu prijaviti i za volontiranje, pa pozivamo građane da to i učine“, naglasila je Lidija Blagojević.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža