Senator Graham: Paradoksalno je da ajatolah tweeta, a predsjednik SAD-a ne smije
11. siječnja 2021.

Nakon što je Twitter trajno blokirao račun američkog predsjednika Donalda Trumpa (“zbog opasnosti za potpirivanje nasilja”), utjecajni republikanski senator Lindsey Graham rekao je da, paradoksalno, iranski vrhovni vođa ajatolah Hamenei može tweetati, a predsjednik Trump ne može, piše geopolitika.news

“Twitter bi me mogao zabraniti zbog ovoga, ali svjesno to prihvaćam: Vaša odluka da trajno zabranite predsjednika Trumpa ozbiljna je pogrješka. Ajatolah može tweetati, a Trump ne može. To puno govori o ljudima koji upravljaju Twitterom”, ocijenio je Graham.

Drugi dio objave zanimljiv je pošto je Graham predsjednik moćnog senatskog Odbra za pravosuđe:

“Odlučniji sam nego ikada ukinuti Big Techu (Twitter) zaštitu iz sekcije 230, koja im omogućava imunitet od tužbi. Tehnološki divovi su jedine kompanije u SAD-u koje imaju doslovno apsolutan imunitet od tužbi za njihovo djelovanje i to je tako samo zato što im je Kongres dao tu zaštitu. Sada je vrijeme da Kongres sruši sekciju 230 i postavi Big Tech na istu pravnu osnovu s drugim kompanijama u SAD-u. Pravna odgovornost.”

Izvor: narod.hr/geopolitika.news

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža