U ime obitelji

Meksički glumac istražujući temu za film – odgovorio par od pobačaja

Meksički glumac istražujući temu za film – odgovorio par od pobačaja

Glumac, producent i filantrop Eduardo Verastegui svojim se djelovanjem u javnosti zauzima za pravo na život. Rođen je 1974. godine u Manteu, gradu u meksičkoj državi Tamaulipas, u katoličkoj obitelji. Učiteljica koja ga je podučavala engleski jezik bila je katolikinja te je za vrijeme tečaja Eduardo otkrio svoju vjeru: počeo je svakodnevno odlaziti na misu, čitati Bibliju i moliti krunicu, piše Glas Koncila.

Istražujući za film »Bella« o ženi koja razmišlja o pobačaju posjetio je kliniku za pobačaje da bi spoznao što žene doživljavaju kada se suočavaju s neočekivanom trudnoćom. Tamo se sprijateljio s meksičkim parom koji je imao zakazan termin za pobačaj toga dana. Nakon razgovora s glumcem mladi roditelji promijenili su svoje mišljenje te su dijete po rođenju nazvali Eduardo.

Nikad neću snimiti film ili sudjelovati u televizijskom projektu koji bi uvrijedio moju obitelj, vjeru ili hispansku zajednicu“, rekao je Verastegui.

Na temelju tog iskustva osnovao je udrugu Manto de Guadalupe čiji je cilj tjelesna i duhovna pomoć ženama koje su izvršile pobačaj, kao i upoznavanje šire javnosti s njegovim posljedicama po ženino zdravlje.

 Izvor: narod.hr/Glas Koncila

Među prvima je javno progovorio o visokoj stopi pobačaja među hispanoameričkim stanovništvom, a na rješavanje tog problema javno je pozvao i Baracka Obamu tijekom njegove predsjedničke kampanje u kojoj je uživao potporu većine Hispanoamerikanaca, a snažno se zalagao za uvođenje pobačaja u sustav javnog zdravstva. Pomogao je izgradnju sigurnih kuća i dnevnih boravaka za trudnice u Los Angelesu, posebice u siromašnijim hispanskim četvrtima.