Meksički glumac istražujući temu za film – odgovorio par od pobačaja
10. siječnja 2021.

Glumac, producent i filantrop Eduardo Verastegui svojim se djelovanjem u javnosti zauzima za pravo na život. Rođen je 1974. godine u Manteu, gradu u meksičkoj državi Tamaulipas, u katoličkoj obitelji. Učiteljica koja ga je podučavala engleski jezik bila je katolikinja te je za vrijeme tečaja Eduardo otkrio svoju vjeru: počeo je svakodnevno odlaziti na misu, čitati Bibliju i moliti krunicu, piše Glas Koncila.

Istražujući za film »Bella« o ženi koja razmišlja o pobačaju posjetio je kliniku za pobačaje da bi spoznao što žene doživljavaju kada se suočavaju s neočekivanom trudnoćom. Tamo se sprijateljio s meksičkim parom koji je imao zakazan termin za pobačaj toga dana. Nakon razgovora s glumcem mladi roditelji promijenili su svoje mišljenje te su dijete po rođenju nazvali Eduardo.

Nikad neću snimiti film ili sudjelovati u televizijskom projektu koji bi uvrijedio moju obitelj, vjeru ili hispansku zajednicu“, rekao je Verastegui.

Na temelju tog iskustva osnovao je udrugu Manto de Guadalupe čiji je cilj tjelesna i duhovna pomoć ženama koje su izvršile pobačaj, kao i upoznavanje šire javnosti s njegovim posljedicama po ženino zdravlje.

 Izvor: narod.hr/Glas Koncila

Među prvima je javno progovorio o visokoj stopi pobačaja među hispanoameričkim stanovništvom, a na rješavanje tog problema javno je pozvao i Baracka Obamu tijekom njegove predsjedničke kampanje u kojoj je uživao potporu većine Hispanoamerikanaca, a snažno se zalagao za uvođenje pobačaja u sustav javnog zdravstva. Pomogao je izgradnju sigurnih kuća i dnevnih boravaka za trudnice u Los Angelesu, posebice u siromašnijim hispanskim četvrtima.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža