S društvenih mreža: Da su navijači ‘transrodni’ imali bi povlašteni tretman od Vlade i medija?
13. kolovoza 2023.

Nije prošlo mnogo od afere Zambija uhićenja hrvatskih državljana zbog sumnje da su trgovali djecom.  Ta priča je nekako ostala još uvijek otvorena, bez jasnih odgovora. Ovih dana se otvara ponovno i to na društvenim mrežama u kontekstu uhićenja hrvatskih navijača u Ateni.

>Otvorena pitanja i ideološka pozadina sukoba navijača Dinama i AEK-a u Ateni

Povlašteni tretman uhićenih hrvatskih državljana u Zambiji

Nekolicina hrvatskih ”binarnih i nebinarnih” državljana uz pomoć suda u Zlataru uspjela je posvojiti djecu iz Konga iako ta država to više ne dozvoljava.

Ne dozvoljava ni Hrvatski zakon ”transrodnim osobama” da posvajaju djecu, ali Noi Kraljević je uspjelo. Zašto? Isto pitanje može se postaviti i danas – zašto Hrvatska vlada i mediji ne pružaju isti (ili bar sličan) tretman hrvatskim državljanima koji su uhićeni u Grčkoj?

Snimka zaslona: X
>Karačić za Narod.hr o sukobu navijača Dinama i AEK-a i napadima koje doživljava; povukao paralelu s aferom Zambija

Kome smetaju Bad Blue Boysi?

Posljednjih dana ovo pitanje se ponovno otvara i to na društvenim mrežama u kontekstu navijačkih nereda u Grčkoj. Ne može se zanijekati otvorena diskriminacija hrvatskih navijača, pripadnika BBB.

>Grmoja: Afera Zambija je otkrila suradnju HDZ-a i Možemo

Zašto su legalni ”trgovci djecom” dobili u medijima povlašteni prostor iako nisu nedužni. BBB su razapeti od hrvatskih mainstream medija i prije nego je grčka policija uopće razmotrila dokaze, ispitala DNK ubojice, pregledala snimke s događaja itd., pitaju se korisnici društvenih mreža.

Snimka zaslona: X
Snimka zaslona: X
>Grčki mediji: Policija ima osumnjičenog za ubojstvo; riječ je o Grku, navijaču Panathinaikosa

Prije policije hrvatski mediji s naglaskom na neke notorne kol(m)umniste već su unaprijed znali tko je ubojica, a i da su svi BBB ustvari huligani kojima je, kako kaže jedan kolumnist Hanza Medije, mjesto u zatvoru, a ne na tribinama, a voditelj HTV-a ih naziva urbanim teroristima.

Kako je moguće da se Hrvatska vlada srami hrvatskih navijača koji uskaču prvi u pomoć kada je god potrebno (potresi, poplave, Domovinski rat), a ne srami se ”transrodnih trgovaca djecom”?

>Armada dala podršku BBB-ima: ‘Dosta je terora, dosta je medijskih laži i manipulacija!’

Hrvatski veleposlanik je predavao u školi Plenkoviću

Hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko posjetio je tek u četvrtak hrvatske državljane koji su u pritvoru u Ateni. Veleposlanik Sunko, bivši profesor u gimnaziji koji je predavao i Andreju Plenkoviću, dobro poznaje Grčku, ali do danas očito nije pronašao načina kako pomoći uhićenim hrvatskim državljanima.

Tri dana nakon nereda, Sunko je posjetio pritvorene navijače i objavio kako nemaju primjedbi na grčke policajce, ”niti na veleposlanstvo i konzularnu potporu”, iako su danima čekali da ih se sjeti.

>Tko je hrvatski veleposlanik u Ateni koji je tek jučer posjetio Hrvate u grčkom pritvoru?

Zašto je hrvatskom veleposlaniku trebalo toliko vremena da posjeti hrvatske državljane u zatvoru u Grčkoj, od kojih su neki teško ranjeni, a lišeni adekvatne medicinske pomoći? Jesu li oni građani drugog reda jer nisu ‘transrodni’, ne pripadaju strankama na vlasti, lokalnoj ili nacionalnoj, nisu pripadnici lijevog miljea?

>Grci plaše hrvatskim navijačima, a pogledajte koliko je kod njih ubijenih u navijačkim obračunima
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža