Dr. Željka Markić o navodnoj ‘pobuni’ gradova protiv neradne nedjelje: Ako to nisu sajamski dani, ne znam što jest
14. kolovoza 2023.

Dr. Željka Markić na Twitteru se osvrnula na informacije da sve više gradova, posebice onih turističkih, proglašava sajmenim danima blagdan Velike Gospe (neradni dan) i pojedine nedjelje.

”Index piše o pobuni gradova protiv HDZ-ovog zakona o neradnoj nedjelji. A pobuna se očituje time da su Dan pobjede i Velu Gospu neki gradovi proglasili sajamskim danima. Pa ako to nisu sajamski dani, ne znam što jest…

Možda će vas zanimati

U ime obitelji godinama se zalaže za neradnu nedjelju: Evo koje su izmjene Zakona o radu od 1. siječnja na snazi

Visina minimalne plaće za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. utvrđuje se u bruto iznosu od 700 eura.

Inače, svaka trgovina može raditi 16 nedjelja u godini, ugrubo 4 mjeseca. Dakle, bez sajamskih dana, bez pobune, samo poštujući zakon sve trgovine u turističkim mjestima mogu raditi sve nedjelje od 6 do 9 mjeseca.

Osobno bih uvela 100% neradnu nedjelju, jer se svatko razuman može izorganizirati da ne mora ništa kupiti jedan (1) dan u tjednu. A radna nedjelja se gotovo uopće nije plaćala.

Mali znak solidarnosti sa 120 000 uglavnom žena – koje inače rade 6 dana i tjednu, da barem neke nedjelje mogu biti slobodne sa svojim obiteljima, sa svima nama.

>Beck: Sada kada je bojažljivo uvedena neradna nedjelja, javljaju se proroci propasti

Prejadni Index – kapitalizam bez plaćanja poreza i uz iskorištavanje najranjivijih radnika”, komentirala je Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji koja se godinama bori za uvođenje neradne nedjelje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža