RTL, Index, Jutarnji, Telegram, Slobodna Dalmacija – ustraju u jugoslavensko-komunističkoj propagandi o prof. Filipu Lukasu
23. srpnja 2017.

Županijski sud u Zagrebu jučer je objavio potpunu reviziju presude kojom je od strane komunističkih vlasti na smrt bio osuđen Filip Lukas, intelektualac i dugogodišnji predsjednik Matice Hrvatske.

Poništena smrtna presuda komunističkih vlasti – Filip Lukas je nevin čovjek!

UiO i Matica hrvatska zadovoljni revizijom presude Filipu Lukasu: ‘Doprinos razotkrivanju zloporabe sudstva u komunističkoj Jugoslaviji’

Danas, 2017. godine, u demokratskoj Hrvatskoj Jutarnji, RTL, Index, Telegram, Slobodna Dalmacija – nastavljaju žrtve totalitarnog progona tretirati kao komunističke zločince.

Navedeni mediji su konačno ukidanje nepravedne i nezakonite presude jugoslavensko-komunističkog suda protiv Filipa Lukasa popratili ovakvim naslovima:

RTL – Na zahtjev udruge U ime obitelji rehabilitiran pobornik NDH i ustaškog pokreta Filip Lukas 

Index – Sud na zahtjev Markićkine udruge rehabilitirao Filipa Lukasa, velikog fana Ante Pavelića i fašista 

Jutarnji list – ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU REHABILITIRAO OTVORENOG POBORNIKA NDH I USTAŠKOG POKRETA Usvojen zahtjev “U ime obitelji”, poništena presuda Filipu Lukasu

Telegram – Županijski sud, na zahtjev U ime obitelji, rehabilitirao je Filipa Lukasa, velikog fana Pavelića i ustaša 

Slobodna Dalmacija – Nova pobjeda Željke Markić: sud u Zagrebu rehabilitirao Filipa Lukasa, velikog pobornika NDH i ustaškog pokreta 

Podsjetimo, u siječnju je udruga U ime obitelji, na inicijativu Matice hrvatske, predala prvi zahtjev za reviziju komunističke presude na smrt streljanjem poznatog hrvatskog intelektualca i najdugovječnijeg predsjednika Matice hrvatske, profesora Filipa Lukasa. Revizija je predana na Županijski sud u Zagrebu koji je nadležan za ovakve komunističke presude tada Okružnog narodnog suda u Zagrebu.

(FOTO, VIDEO) U ime obitelji predala zahtjev za reviziju komunističke presude na smrt hrvatskog intelektualca profesora Filipa Lukasa

Filip Lukas bio je hrvatski velikan 20. stoljeća, znanstvenik, sveučilišni profesor, geograf, povjesničar, geopolitičar i teolog, suradnik i član uredništva Hrvatske enciklopedije, autor 170 znanstvenih radova, te više knjiga i udžbenika iz zemljopisa, predsjednik Matice hrvatske punih 17 godina.

To razdoblje poznato po obilnoj izdavačkoj djelatnosti i početak je osnivanja ogranaka Matice hrvatske diljem Domovine. Tada je pokrenuta i Hrvatska revija.

Filip Lukas je svojim radom i djelom ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj povijesti, te s pravom može biti uzor budućim generacijama.

Lukas je na smrtnu kaznu osuđen u studenome 1945. godine.

To je izbjegao emigriravši iz Hrvatske u Austriju pred masovnim zločinima partizana. Umro je u Rimu 1958. godine. Od 1928. do 1945. bio je na čelu Matice Hrvatske i to je bila njegova jedina krivica.

Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr, hkv.hr, montaža narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža