Rodna ideologija prodire u hrvatske škole: Što svaki roditelj može napraviti da to spriječi; evo priručnika
5. srpnja 2023.

Udruga CitizenGO pokrenula je inicijativu angažiranja roditelja u školama kako bi izbjegli opasnosti utjecaja rodne ideologije na njihovu djecu i u tu svrhu objavila priručnik za bolje snalaženje u okolnostima sve agresivnijeg nametanja rodne ideologije sa savjetima što svaki roditelj može napraviti.

“Rodna ideologija se ubrzano širi u školama i vrtićima. Ova štetna ideologija dovodi do zbunjenosti kod djece oko njihovog identiteta, rane seksualizacije djece, kao i do gubitka roditeljskog autoriteta u odgoju”, piše CitizenGO, predstavljajući svoju inicijativu.

Ideologija se širi brzo i neprimjeno, a glavna meta su djeca

“Zamislite svoje dijete kako vas na povratku iz vrtića ili škole pita mogu li djevojčice postati dječaci i obrnuto. Ili još gore da vam kaže kako to stvarno mogu postati! Pod utjecajem različitih međunarodnih tijela, udruga i aktivista rodne ideologija se počela uvlačiti i u hrvatske škole i vrtiće. Širi se brzo i neprimjetno a glavna meta su naša djeca!”, piše CitizenGO.

>Kavur za Narod.hr: Rodna ideologija ulazi na velika vrata, zašto nitko nije stao u obranu naše djece?

Udruga je zato pripremila priručnik koji odgovara na sva pitanja o rodnoj ideologiji i daje roditeljima konkretni alat kojim mogu zaštititi svoju djecu u školi ili vrtiću.

Što svaki roditelj može napraviti

Udruga upozorava na pojave utjecaja na djecu koje se događaju mimo roditeljskog znanja i pristanka. “Zato je potrebno hitno djelovati kako bismo zaštitili djecu od njenog utjecaja i vratili odgovornost za odgoj natrag u ruke roditelja”, naglašava CitizenGO.

Na ovoj poveznici svi zainteresirani roditelji mogu preuzeti priručnik.

>CitizenGO poziva: Potpišite peticiju i zaštitite dječje školske e-sandučiće od neprimjerenog pozivanja na LGBT aktivizam

Priručnik sadrži pregled informacija o rodnoj ideologiji i savjete roditeljima kako djeci objasniti temeljna pitanja koja ona nameće, a uključuje i pismo koje svaki roditelj može poslati ravnatelju škole, a u kojemu ga poziva da informira roditelje u svakom školskom sadržaju koji bi se protivio njihovu svjetonazoru i nudi pomoć u odgojnim sadržajima za svoju djecu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža