Promatranje predsjedničkih izbora – Izlaznost do 11 sati više od 20 posto
11. siječnja 2015.

Udruga “U ime obitelji” primila je do 11.30 sati izvještaj od svojih promatrača sa 187 biračkih mjesta.

Do 11 sati na birališta je, prema procjenama Udruge “U ime obitelji”, izišlo nešto više od 20 % birača, što je za gotovo 7 % više nego u prvom krugu.

Od građana je zaprimljeno više prijava kršenja izborne šutnje, u subotu dijeljenjem promotivnih materijala predsjedničkoga kandidata po staklima automobila, slanjem SMS poruka.

Promatrači Udruge “U ime obitelji” dojavili su kako se i u drugom krugu izbora pojavljuju problemi s biračkim popisom – neki građani kojima je istekla osobna iskaznica nalazili su se na popisu, dok drugi kojima je također istekla nisu na popisu.

Na nekim biračkim mjestima nije osigurana tajnost glasovanja jer su paravani okrenuti prema ulazu na biralište.

Više biračkih odbora najavilo je kako možda neće moći omogućiti glasovanje onima koji ne mogu pristupiti glasovanju na biračkom mjestu posjetom njihovim kućama.

Udruga “U ime obitelji” poziva sve građane koji mogu pomoći svojim susjedima, rođacima i svim osobama koje bi željele glasovati, a možda ne mogu doći do birališta da ih prevezu ili im pomognu na neki drugi način kako bi svoje pravo i ostvarili.

Udruga “U ime obitelji” DIP-u je prijavila 845 promatračakoji su raspoređeni po cijeloj Hrvatskoj, najviše u Gradu Zagrebu. Na više mjesta promatrači su imali problem s akreditiranjem.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža