U ime obitelji

Pročitajte izjavu odvjetnika Krešimira Planinića koju Večernji list nije objavio!

Pročitajte izjavu odvjetnika Krešimira Planinića koju Večernji list nije objavio!

Novinarka Večernjeg lista, Irena Kustura, zvala je odvjetnika Krešimira Planininića, člana Upravnog odbora U ime obitelji i tražila izjavu koju na kraju  nije objavila.

Izjavu koju u Večernjem listu nisu htjeli objaviti donosimo u cijelosti:

“Reforma školstva je potrebna i treba biti provedena prema svjetski prihvaćenim znanstvenim standardima. Svakako je pozitivno u dosadašnjem radu što je reforma obrazovanja i samo obrazovanje stavljeno kao značajna tema u društvenu raspravu, te da je isto pitanje u fokusu kao bitno za razvoj Lijepe naše. Međutim, potpuno je nezamislivo u bilo kojem ozbiljnom projektu, a kamoli reformi školstva koja će utjecati na formiranje svih budućih generacija u Hrvatskoj – da iste osobe i napišu prvu verziju dokumenata i odlučuju koje će primjedbe na svoj rad prihvatiti, a koje neće. Smatramo da je nužno prošiti ekspertnu skupinu i uključiti stručnjake koji dolaze iz obrazovnih institucija i tzv. „prirodnih“ predmeta koji su bili izostavljene bez jasnih argumenata. Smatramo da je jako dobro da je i gospođa predsjednica iznijela svoje mišljenje o tako značajnoj reformi i tako se pridružila 35 000 dionika rasprave među kojima su bili i profesori i stručnjaci U ime obitelji, 1846 zaključaka stručnih skupova i 913 komentara stručnjaka i institucija iznesenih na prijedlog reforme tijekom stručne rasprave.

U ime obitelji se također zalaže za uvođenje građanskog odgoja u školama, ali ne kao zasebnog predmeta, već očekujemo da se uključi u kurikule ostalih predmeta. Očekujemo da se sredstva iz EU fondova preusmjere na dodatno obrazovanje profesora i povećanje njihovih, nedovoljno visokih prihoda. Ta usmjerenost na važnost djelatnika u obrazovanju treba biti glavni i prvi pokretač budućeg obrazovanog sustava.”