Pročitajte izjavu odvjetnika Krešimira Planinića koju Večernji list nije objavio!
31. svibnja 2016.

Novinarka Večernjeg lista, Irena Kustura, zvala je odvjetnika Krešimira Planininića, člana Upravnog odbora U ime obitelji i tražila izjavu koju na kraju  nije objavila.

Izjavu koju u Večernjem listu nisu htjeli objaviti donosimo u cijelosti:

“Reforma školstva je potrebna i treba biti provedena prema svjetski prihvaćenim znanstvenim standardima. Svakako je pozitivno u dosadašnjem radu što je reforma obrazovanja i samo obrazovanje stavljeno kao značajna tema u društvenu raspravu, te da je isto pitanje u fokusu kao bitno za razvoj Lijepe naše. Međutim, potpuno je nezamislivo u bilo kojem ozbiljnom projektu, a kamoli reformi školstva koja će utjecati na formiranje svih budućih generacija u Hrvatskoj – da iste osobe i napišu prvu verziju dokumenata i odlučuju koje će primjedbe na svoj rad prihvatiti, a koje neće. Smatramo da je nužno prošiti ekspertnu skupinu i uključiti stručnjake koji dolaze iz obrazovnih institucija i tzv. „prirodnih“ predmeta koji su bili izostavljene bez jasnih argumenata. Smatramo da je jako dobro da je i gospođa predsjednica iznijela svoje mišljenje o tako značajnoj reformi i tako se pridružila 35 000 dionika rasprave među kojima su bili i profesori i stručnjaci U ime obitelji, 1846 zaključaka stručnih skupova i 913 komentara stručnjaka i institucija iznesenih na prijedlog reforme tijekom stručne rasprave.

U ime obitelji se također zalaže za uvođenje građanskog odgoja u školama, ali ne kao zasebnog predmeta, već očekujemo da se uključi u kurikule ostalih predmeta. Očekujemo da se sredstva iz EU fondova preusmjere na dodatno obrazovanje profesora i povećanje njihovih, nedovoljno visokih prihoda. Ta usmjerenost na važnost djelatnika u obrazovanju treba biti glavni i prvi pokretač budućeg obrazovanog sustava.”

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža