Predstavljen novi projekt U ime obitelji „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece”
9. prosinca 2015.

Udruga U ime obitelji organizirala je sastanak za roditelje u sklopu projekta „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“. Sastanak je održan u srijedu, 2. prosinca 2015. u Zagrebu.

U ime obitelji projektom „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“ želi educirati i okupiti roditelje te ih potaknuti na aktivnije uključivanje u rad Vijeća roditelja i cijelog odgojno-obrazovnog sustava. Projekt su predstavili Ivana Penavić, voditeljica projekta „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“, Ivan Munjin, član Upravnog odbora „U ime obitelji“ i dr.med. Tomislav Gojmerac, roditelj sa dugogodišnjim iskustvom u Vijećima roditelja, suradnik na projektu.

Na sastanku se govorilo o pravima i obvezama roditelja u Vijećima roditelja, građanskom odgoju i obrazovanju koji se trenutno provodi kao međupredmetni sadržaj, te o organizaciji izleta i ekskurzija u školama.

U dijelu predavanja koji se odnosi na prava i obaveze roditelja u Vijećima roditelja dr. Tomislav Gojmerac je istaknuo važnost sastajanja i zakonskoj proceduri vođenja zapisnika sa sjednica, način izbora roditelja u Vijeće roditelja i način rada Vijeća.

Ivan Munjin, član Upravnog odbora „U ime obitelji“, istaknuo je nedostatke trenutnog provođenja građanskog odgoja u školama i općenito nedostatke njegovog ideološki obojenog programa kako ga predlažu udruge okupljene u GOOD Inicijativi.

Voditeljica projekta Ivana Penavić govorila je o organizaciji izleta i ekskurzija u školama. Aranžmani koji se nude u školama od strane preferiranih turističkih agencija su često preskupi. Kako bi roditeljima olakšali prepoznavanje loših ponuda od strane turističkih agencija, istaknula je stavke na koje je u ponudama potrebno obratiti pažnju.

Prenošenje informacija o projektu prijateljima i poznanicima, aktivno uključivanje u rad projekta, povezivanje i dijeljenje iskustava sudjelovanja u Vijeću roditelja i radu škola, samo su neke od mogućnosti koje pruža projekt „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“ .

Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“ želi osvijestiti i educirati roditelje o važnosti Vijeća roditelja te njegovoj ulozi u školi.

Za sve informacije i pitanja u vezi projekta možete se javiti na mail: roditeljiodlucuju@uimeobitelji.net.

Više o projektu “Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece” možete saznati na sljedećoj poveznici.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža