Pozivanje na LGBT aktivizam: Ordo Iuris upozorio pravobraniteljicu za djecu na kršenje Konvencije
21. studenoga 2020.

Nakon što se pojavila informacija kako se školski sustav koristi za izlaganje djece neprimjerenim seksualnim sadržajima, poziva ih na LGBTIQ aktivizam na društvenim mrežama, a Citizen GO pokrenuo peticiju oglasila se i Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris.

Poslali su otvoreno pismo pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragićević, koje prenosimo u cijelosti.

“Smatramo da marketinško-ideološki trik dotične dizajnerske platforme, potpomognut od strane Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, predstavlja kršenje odredaba čl. 5 Konvencije o pravima djeteta koji propisuje obvezu države da radi osiguranja odgovarajućeg usmjeravanja i vođenja djeteta u korištenju prava priznatih Konvencijom, a u skladu s razvojnim sposobnostima djeteta, poštuje odgovornosti, prava i dužnosti roditelja. Naime, roditeljima nije ostavljena nikakva mogućnost da promptno reagiraju na sadržaj koji je za djecu štetan obzirom na njihovu ranjivost i osjetljivost. Također, sukladno čl. 8 i 14. Konvencije država mora jamčiti djeci pravo na očuvanje svog identiteta i pravo na slobodu misli, savjesti i vjere koja prava ona, dok su u fazi razvoja i odgoja, prakticiraju uz pomoć roditelja”, poručuju.

“Neprihvatljivo je da se školski sustav koristi za izlaganje djece neprimjerenim seksualnim sadržajima, poziva ih na LGBTIQ aktivizam na društvenim mrežama i indoktrinaciju djece ideologijom nespojivom s vrijednostima njihovih obitelji. I sve to bez znanja roditelja!”, objavila je platforma CitizenGO.

Upravo to se dogodilo.

Prvu informaciju platforma je dobila od podupirateljice CitizenGO-a koja je gledajući poruke u školskom sandučići svojeg osnovnoškolca naišla na šokantnu e-mail poruku od Canve koja poziva djecu na LGBTIQ aktivizam, pod ovim naslovom:

Canva poziva djecu na LGBTIQ aktivizam

Poruka od Canve nudi djeci šarene, besplatne LGBTIQ predloške i poziva osnovnoškolce da kreiraju internet LGBTIQ sadržaje i pridruži se na društvenim mrežama LGBTIQ grupama potpore!

“Nova školska godina će zbog promjena i nesigurnosti koje je donijela pandemija COVID-19 virusa, bit će puna izazova za roditelje i djecu.

> Željka Markić: Istanbulska konvencija kroz zakone nameće uvođenje rodne ideologije

> Lijevi Telegram hvali Plenkovićev LGBT aktivizam

> Predsjednica EK prijeti Poljskoj i najavljuje da će se zalagati za priznavanje ‘homoseksualnog roditeljstva’ u svim članicama EU

U svemu tome sada smo kao roditelji ostajemo i bez onog temeljnog povjerenja u školski sustav… da neće zlorabiti povjerenje koje su im dali kad smo im dali: obrazovanje naše djece u ruke.

Zato potpišite našu peticiju i tražite od Ministarstva znanosti i obrazovanja sigurne školske E-sandučiće za našu djecu”, poručuju iz platforme.

Više informacija:

Canvin email poslan u dječji školski sandučić (pdf) https://go.citizengo.org/rs/907-ODY-051/images/Canvin email poslan u dje%C4%8Dji %C5%A1kolski sandu%C4%8Di%C4%87.pdf

CARNET-ova Abuse služba – zaprimanje i obrađivanje prijava vezanih uz računalno sigurnosne incidente i zloupotrebu CARNET-ovih resursa (carnet.hr) https://www.carnet.hr/usluga/abuse-sluzba/

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža