U ime obitelji

Pozivamo Vladu da prestane opstruirati volju građana i utvrdi točan broj birača u RH

Pozivamo Vladu da prestane opstruirati volju građana i utvrdi točan broj birača u RH

Građanska inicijativa “U ime obitelji” očekuje i traži da vlada premijera Zorana Milanovića napokon utvrdi stvarni broj punoljetnih građana i birača u državi kojoj je na čelu već tri godine.

Nedopustivo je da ministar koji je prije dvije godine tvrdio kako je uložio vrijeme i proračunski novac kako bi „očistio popise birača od mrtvih“ danas tvrdi da u Hrvatskoj imamo više punoljetnih birača nego punoljetnih osoba. Ministar Bauk odgovoran je za više od 500 tisuća birača – duhova kojima se koristi za izborno manipuliranje.

Nedopustivo je da Hrvatska, kao članica Europske unije ne jamči temeljne standarde vezane za pravo građana na glasovanje i slobodan izbor svojih političkih predstavnika i izjašnjavanje na referendumu.

Posao i obaveza ove Vlade je u svakom trenutku znati barem: broj osoba s hrvatskim državljanstvom, broj osoba s prebivalištem u Hrvatskoj, broj osoba s hrvatskim državljanstvom i prebivalištem izvan Hrvatske, broj punoljetnih osoba i broj birača u Republici Hrvatskoj.

Posao i obaveza Vlade nije da se sofistički raspravlja preko medija s ovom ili onom udrugom, inicijativom ili pojedincem o tome što je tko i kada rekao.

Pozivamo Vladu premijera Milanovića da prestane opstruirati volju i želju 380 tisuća građana koji su svoje mišljenje iskazali potpisima, i da ubrza sve potrebno kako bi građani dobili točnu informaciju o broju birača u Republici Hrvatskoj od kojeg se onda računa 10 posto potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma te da obavi sve radnje koje su potrebne kako bi se referendumi za koje su se građani izjasnili održali u isto vrijeme s predsjedničkim  izborima kako bi se uštedjelo na troškovima, a građani imali priliku reći što žele  – o  outsourcingu, prodaji autocesta i promjeni izbornog sustava.