Potresna ispovijest obitelji preminulog Josipa Rožića kojemu je liječnik uvjetovao terapiju cijepljenjem
12. studenoga 2021.

U studiju Bujice, na Z1 televiziji, gostovali su članovi obitelji Josipa Rožića, preminulog ratnog veterana 4. gardijske brigade, iz Kaštel Sućurca; supruga Smiljana, kći Ivana i sinovi Ante i Luka…

> Liječnik KBC Zagreb hematološkom bolesniku uvjetovao terapiju cijepljenjem, cijepio se i umro u KBC Split nakon 8 dana problematičnog liječenja

Iznijeli su vrlo ozbiljne optužbe na račun zdravstvenog sustava, Stožera i pojedinih liječnika, koji su, kako tvrde, odgovorni za Josipovu smrt koja je nastupila 5. svibnja ove godine.

Kći pokojnog Josipa, Ivana Rožić, tvrdi da je njezinog oca na cijepljenje natjerao liječnik sa zagrebačkog Rebra. “Tata je bio prisiljen na cijepljenje protiv Covida, jer bi mu u protivnom uskratili imunoterapiju”.

“Nekoliko dana prije tatinog cijepljenja, poslala sam mail Ministarstvu zdravstva, u mailu sam navela tatine dijagnoze i pitala ih kako je moguće uvjetovati nečije liječenje cijepljenjem, jasno sam ih upozorila na njegovo teško stanje, međutim, nikada nisam dobila službeni odgovor”.

“Mama i tata su došli iz Zagreba i rekli nam da im je liječnik odbio dati imunoterapiju,” ispričala je pred kamerama tužnu priču Ivana Rožić.

“Bili smo u šoku jer nam se nikada nije dogodilo ništa slično… Bio je petak pa su mama i tata odmah u ponedjeljak otišli kod obiteljskog liječnika… Mama i tata su zatražili test na antitijela, kako bi otac mogao na neki način izbjeći cijepljenje. Test je napravljen dva dana prije cijepljenja i bio je negativan”.

Zadnji put vidjela oca 27. travnja

Ivana je oca vidjela zadnji puta 27. travnja ove godine.

“Došla sam s posla, nije mogao pričati, samo je gledao u prazno i bio je potpuno nepokretan. Odmah smo pozvali hitnu pomoć, pitali su nas ima li tata temperaturu, rekli smo da nema… Nakon što smo je drugi puta izmjerili, imao je temperaturu, nazvali smo ih, a oni su se vratili da se presvuku u zaštitna odijela, zbog epidemiološke situacije. Kada je tata stigao na hitni prijem u Splitu, bio je u afazičnom stanju, što su i napisali. Napisali su i da je njegov neurološki status nemoguće ispitati zbog nesuradljivosti. Sve to liječnicima nije bilo dovoljno da naprave CT mozga, kojim bi utvrdili što mu se zaista dogodilo”.

Josip Rožić imao je tumor limfnih čvorova.

“Bolest se pojavila u siječnju 2018. godine. Liječio se u KBC-u Split, gdje je primio šest ciklusa kemoterapija nakon kojih se bolest povukla. Međutim, u ožujku 2019. godine ponovno se vratila i od tada je imao problema s bubrezima. Liječenje nikako nije išlo na bolje i prebacili smo oca u Zagreb, u KB Dubravu”.

Smiljana Rožić: “Doktor nam je rekao da bez cijepljenja nema daljnjeg liječenja!”

Udovica Smiljana Rožić bila je zadovoljna tretmanom njezina supruga u Dubravi.

“U Dubravi se liječio dvije godine, imao je predivnog i prekrasnog hematologa dr. Mitrovića, koji je stvarno za njega sve učinio. Međutim, Dubrava se dva, tri puta zatvarala zbog korone i na nesreću, pokojni suprug je prebačen na Rebro”.

“Doktor nas je prvo pustio da dugo čekamo, a onda je pitao oca – je li cijepljen” – prisjeća se kći Josipa Rožića događaja u KBC-u Zagreb.

“Takvo pitanje nisam očekivala, s obzirom na to da je bio imunokompromitiran bolesnik…”

“Josip i ja rekli smo doktoru da nas je strah cjepiva,” nadovezala se supruga Smiljana, “Doktor nam je jasno rekao da bez cijepljenja nema daljnjeg liječenja!”

Pred kamerama je pokazala dokument, nalaz s Rebra, od 16. travnja ove godine, u kojem stoji: “S obzirom na to da bolesnik nije cijepljen, odgađa mu se imunoterapija…”

Ivana Rožić: “Uskraćivanje lijekova tatu je psihički dotuklo!”

“U šestom mjesecu prošle godine tata je napokon dobio lijekove koji su njegovu bolest stavili pod kontrolu,” prisjeća se Ivana Rožić: “Nakon lipnja više nije bio hospitaliziran i osjećao se dobro.. Uvjet da mu se uskrate lijekovi koji su mu pomagali i učinili ga zdravijim, psihički ga je dotukao! …Tata nije imao drugoga izbora nego cijepiti se! Mislim da je to najgora stvar koja se može nametnuti bolesnom čovjeku, kojemu je terapija prijeko potrebna…”

Srušio u kući četvrti dana od primitka cjepiva

“Josip se srušio u kući, baš na godišnjicu braka”, prisjeća se udovica Smiljana Rožić.

“To je bilo četvrti dana od primitka cjepiva. Do podne je bio odlično, ručali smo i popili kavu, a onda se samo srušio. Odmah sam molila liječnike da to povežu s cjepivom, kako bi mogli utvrditi što mu je točno… Tijekom liječenja je imao jako agresivne kemoterapije, ali se nikada ranije nije srušio”, napomenula je.

Snimka razgovora Smiljane Rožić i liječnika s Rebra

Smiljana Rožić je 30. travnja ove godine nazvala liječnika na Rebro i rekla mu što se dogodilo.

“On se pozivao na “smjernice Svjetske zdravstvene organizacije i službeni stav društva…”, kazala je.

Bujica je nakon tih riječi udovice ratnog veterana, pustila ekskluzivnu snimku razgovora s liječnikom, koji je uspjela snimiti. Tijekom razgovora, liječnik je potvrdio autentičnost dokumenta u kojem se nastavak liječenja od karcinoma, teško bolesnom čovjeku uvjetuje cijepljenjem protiv korone.

“To uvjetovano cijepljenje najviše me boli, jer da je bila njegova slobodna volja, bio bi drugi odgovor”, jasno je rekla supruga Josipa Rožića.

Optužili splitske liječnike da su falsificirali otpusna pisma

Kći Ivana optužila je u Bujici i pojedine liječnike iz splitskog KBC-a da su falsificirali otpusna pisma Josipa Rožića.

“Istina je, pokušali su sve zataškati! Na tatinom nalazu, jedino su ispravno napisali njegovo ime i prezime! Napisali su čak nekoliko dijagnoza koje on nikada nije imao! Potpuno lažno je opisan i tijek situacije nakon cijepljenja i nakon što mu je pozlilo… Napisali su da mu je pozlilo nakon injekcije za leđa… Htjeli su navući situaciju da ispadne da je imao koronu, ali tata nije imao niti jedan, jedini simptom korone”, prisjetila se kći.

U smrtnom listu Josipa Rožića stoji da je preminuo od Covida, otkriva kći Ivana. “Covid je naveden kao uzrok smrti. A u stavci je li osoba liječena od uzroka smrti, stavljena je oznaka “nepoznato”…”

Testirali ga i na droge

Teško bolesnog ratnog veterana, nakon što mu je pozlilo, u Splitu, natjerali su da se testira na droge, otkriva kći Josipa Rožića.

“Kad je stigao na hitni prijem, napravljen mu je nalaz krvi i urina, brzi Covid test i test na droge! Da, testirali su ga na droge, zbog njegovoga afazičnog stanja”, kazala je.

Ante Rožić, sin Josipa Rožića student je pomorskog menadžmenta i ne želi se cijepiti protiv korone.

Ni Smiljana Rožić nije se cijepila, a ni drugi sin Luka, nije pobornik cijepljenja protiv korone.

Ponosna kći ratnog veterana: “Zastava koju sam dobila na posljednjem ispraćaju, znači mi sve!”

Josip Rožić proveo je na bojištu 50 mjeseci i 26 dana, ratovao je kao dragovoljac Domovinskog rata od Dubrovnika do Knina, bio je kod Mrkonjić Grada kad je poginuo legendarni Andrija Matijaš Pauk, a zastavu s njegovog posljednjeg ispraćaja preuzela je kći Ivana.
“Ta mi zastava znači puno toga, ona mi znači sve!”

Josip Rožić je rodom iz Potravlja u Sinjskoj krajini, za sinove je heroj. “Još kad smo bili mali, pričao nam je o ratnim događajima. Gledali smo u njega kao heroja… Sa suborcima se dan nakon okupacije Vukovara, 19. studenoga 1991. godine, okupio u sinjskoj vojarni i njih 32 dragovoljca, otišli su braniti Dubrovnik”.

Luka i Ante ponosni su na oca. “Tata je dao svoju mladost i najbolje godine života da bi mi imali bolju budućnost”, naglasili su.

Josip Rožić bio je skroman i pošten čovjek, brižan otac. “Godine ’93. Je ozlijedio kičmu, a kada je poslije rata otišao u mirovinu, ona je iznosila 1.450 kuna. Dugo je godina radio sa strane i borio se da preživi i prehrani dicu…”, prisjeća se supruga Smiljana.

Pokopan s Hajdukovim šalom

U Bujici je emitirana snimka s 56. rođendana Josipa Rožića. Kći Ivana u bolnicu mu je donijela bijele balone s grbom Hajduka, a supruga Smiljana tortu s natpisom ‘Hajduk živi vječno’. Kći Ivana s ponosom kaže: “Pokopali su ga s Hajdukovim šalom!”

“Hajduk mu je doslovno bio sve,” govori sin Ante: “Dok je bio mlađi, išao je na gostovanja… Nekad bi dobio batine, nekada bi ih podilio… Klasika!”

“Hajduk je za njega bila emocija i stil života” – nadovezao se Luka: “I kada bi dolazili iz garde, na kraći dopust s ratišta, odlazili bi na utakmice Hajduka”.

O izjavama Andreja Plenkovića

Ivana Rožić posebno se u emisiji osvrnula na izjave premijera Plenkovića, koji je ispred bolnice u Dubravi zamolio građane da se cijepe, kako bi se i drugim bolesnicima moglo omogućiti liječenje.

“To je sramotna izjava! Tata je trebao biti operiran još u desetom mjesecu prošle godine, međutim, tu je operaciju obavio u ožujku ove, zato što je KB Dubrava bila zatvorena za sve pacijente, osim one s covidom! Tati su nakon pregleda i obavljenih pretraga, rekli da nema operacije i dali su mu otpusno pismo… Odjednom se s kuferima našao ispred bolnice u Dubravi! Zbog Covida su ga izbacili iz bolnice! Plenković sada govori da se i drugi ljudi trebaju liječiti, a tatu su mi izbacili iz bolnice, iako je imao baš te druge bolesti, o kojima sada Plenković govori! Premijer je rekao sve suprotno od onoga što se događa”, istaknula je.

“Poručujem tati da ga volim i da ću se nastaviti boriti!”

Obitelj Rožić angažirala je odvjetnika Karla Novosela i pokrenula pravne korake, kako bi se utvrdila istina i izborila pravda. Traže odštetu i ispriku, iako su svjesni da im voljenog supruga i brižnog oca više ništa ne može vratiti. To što rade, rade i radi brojnih drugih građana koji im se javljaju sa sličnim pričama.

Na kraju emisije, kći Ivana je zaplakala: “Poručila bih tati da ga volim i da ću se nastaviti boriti!”

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža