U ime obitelji

Potpiši me: Za televiziju vrijednu gledanja

Potpiši me: Za televiziju vrijednu gledanja

U ime obitelji je pozvala sve da svojim potpisom daju potporu Laudato televiziji kako bi Agencija za elektroničke medije otvorila natječaj za koncesiju za pokretanje specijaliziranog vjerskog kanala u zemaljskoj digitalnoj mreži.

“U Hrvatskoj su jako glasni oni koji žele zaustaviti promjene na bolje. A mi želimo da se i naš glas čuje. Zato smo pokrenuli hrvatsku platformu Potpisi.meza slanje mailova – izražavanje svog mišljenje – potpore ili kritike – državnim tijelima, dužnosnicima i političarima koji donose odluke u naše ime”, istaknuli su iz U ime obitelji

Prva kampanja ove platforme podupire dodjeljivanje nacionalne koncesije obiteljskoj televiziji – Laudato TV. Neprofesionalni mediji su u ovom trenutku jedna od glavnih kočnica gospodarskog i društvenog napretka.

“Krivotvorenjem stvarnosti u službi određenih političkih i svjetonazorskih grupa u Hrvatskoj – veliki dio medija u Hrvatskoj sužava prostor slobode, demokracije i kreativnosti. Zato želimo pomoći pokretanju televizije koja donosi sadržaje vrijedne gledanja”, napomenu li su dodavši: “Stoga Vas pozivamo da svoj potpis date najkasnije do 11. travnja 2016. godine (zaključno do 12 sati) do kada je krajnji rok kojeg je propisala Agencija za elektorničke medije”.

Svoj potpis možete dati i preko platforme za promjene na adresi ovdje.

U Hrvatskoj je 9 digitalnih regija, a Laudato TV bi započeo s najvećom, zagrebačkom regijom, koja pokriva četvrtinu Hrvatske.

Laudato televizija upravo je takva televizija, čije je emitiranje započelo za Božić 2015. godine, no mnogi njeni podupiratelji nemaju mogućnost plaćanja operatora putem kojih se ona trenutno emitira (MaxTV, Iskon.TV, OpiTV, Bnet, VIPnet, H1) i tako su zakinuti za besplatno gledanje LTV-a, na tzv. free to air platformi.

Vijeću za elektroničke medije još prošle godine su uputili zahtjev za dobivanje koncesije za specijalizirani – kršćanski televizijski kanal u zemaljskoj mreži.

A Vijeće je 11. ožujka uputilo poziv hrvatskoj javnosti (Udrugama, institucijama, pravnim i fizičkim osobama…) za iskazivanje javnog interesa kojim želi dobiti informacije treba li Hrvatskoj jedna takva televizija. Možete pročitati ovdje.

Ako Vijeće ne dobije dovoljan broj pisama u kojima se iskazuje interes za postojanjem kršćanske televizije, neće raspisati natječaj za ovakvu specijalističku TV. Stoga pozivaju sve da im se pošaljete pismo u kojem se očitujete o potrebi pokretanja vjerske televizije u zemaljskoj mreži.

PISMO BI SE TREBALO DOSTAVITI VIJEĆU NAJKASNIJE DO 11.04.2016.

U pismu treba napisati kojoj publici bi se trebao obraćati novi kanal te koji bi program ili sadržaji trebali biti zastupljeni.

Rok za dostavu pisma je 11. travnja 2016. godine (zaključno do 12 sati) na adresu: Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, 10000 Zagreb, putem faksa na broj 01 4882 614 ili na email interes@e-mediji.hr.

Pomozite nam da senzibiliziramo hrvatsku javnost, pišite Vijeću za medije koliko nam je potrebna ovakva televizija i molimo Vas, ne zaboravite na rok. Neka nas bude što više. Vijeće će morati raspisati natječaj na koji će se javiti vaša i naša Laudato televizija.