> Akademija uvodi nova pravila: Nema Oscara za najbolji film bez homoseksualaca, rasne i spolne raznolikosti

Akademija zahtijeva od filmaša poštivanje novih propisanih načela kako bi se kvalificirali u kategoriji za “Najbolji film”. Odluka je pokrenula raspravu na društvenim mrežama, kako među publikom, tako i među ljudima iz industrije, uključujući pisce, glumce, redatelje i producente, piše RT.

“Ovo je sramota za umjetnike svugdje, možete li zamisliti da netko Picassu govori što mora biti na slikama”, reagirala je glumica Kirstie Alley u objavi koju je ubrzo obrisala.

“Previše Talijana u filmu Kum.”, komentirao je istaknuti sveučilišni profesor filozofije.

“Dakle, prijatelji, evo novih obveznih uvjeta za Oscara za najbolji film. Zabavna igra: odaberite bilo kojeg prošlog pobjednika ili nominiranog za Najbolji film, on se po ovim suludim pravilima NE bi mogao kvalificirati, npr. Kum, spašavanje vojnika Ryana itd.”, napisao je glumac James Woods.


“S tobom sam, Hollywood. Sad, primijenite ista pravila i na NBA i NFL te tamo unesite više raznolikosti. Ne radi se više samo o tome da imamo najbolje sportaše. Potrebni su nam ljudi svih rasa i nivoa talenta koji profesionalno igraju. Izgubite najbolje!”
, napisao je glumac Kevin Sorbo.

“Oscari su objavili standarde za nagradu za najbolji film. Više nije riječ o talentima, već o raznolikosti”, napisao je britanski konzervativni aktivist Darren Grimes.

Podsjetimo, počevši od 2024. godine, da bi se kvalificirali za visoko priželjkivanu nagradu za najbolji film, filmovi će morati zadovoljiti dva od četiri skupa detaljnih kriterija koje je postavila Akademija, a koji uključuju obvezno angažiranje homoseksualaca, Afroamerikanaca, Meksikanaca ili drugih manjina.

“Moramo otvoriti horizonte kako bi odražavali našu raznoliku globalnu populaciju kako u stvaranju filmova, tako i u publici koja se s njima povezuje”, citiran je predsjednik Akademije David Rubin i izvršna direktorica Akademije Dawn Hudson.

Izvor: narod.hr