U ime obitelji

Poslušajte otkucaje srca nerođenog djeteta, koje od začeća ima pravo na život

Poslušajte otkucaje srca nerođenog djeteta, koje od začeća ima pravo na život

U ovo vrijeme pandemije na Međunarodni dan ljudskih prava Hod za život, obitelj i Hrvatsku s posebnom ljubavlju zalaže se za pravo najstarijih u našem društvu – da ih u bolnicama i domovima posjećuju članovi njihovih obitelji sudjelujući u možda najtežim trenucima njihovog života. Isto tako podsjećaju i na najmlađe među nama – nerođenu djecu – i njihovo pravo na život.

I ove godine, Hod za život uključio se u obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava kojeg obilježavamo 10.12.2020. Trodnevnom virtualnom kampanjom “Zvuk života” podsjetili su da sva ljudska prava započinju začećem: pravo na ljudsko dostojanstvo, pravo na slobodu i osobnu sigurnost, pravo na jednakost ljudi pred zakonom, pravo na poštivanje obiteljskog i privatnog života, pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijedi  koje  uključuje  pravo  na  prigovor  savjesti,  pravo  na  ravnopravnost  žena  i muškaraca i sva druga prava čijoj zaštiti stremi svako civilizirano društvo.

Moderna je znanost izvan svake sumnje dokazala da individualni život svakog čovjeka – započinje začećem. I sva ljudska bića prolaze isti put razvoja – provodeći prvih devet mjeseci u tijelu svoje majke.

Istinska zaštita ljudskih prava nije moguća bez zaštite ljudskog života – od začeća do prirodne smrti.

Nadamo se da će nas sve ovaj divan video podsjetiti na ljepotu i  neprocjenjivost svakog ljudskog života. Osobito na odgovornost svih nas da se kao građani u demokratskom društvu zalažemo za pravo na život svakog čojeka.

Video sa zvukom otkucaja srca, koji je snimljen povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, pogledajte ovdje:

Autori videa su koordinatorica Hoda za život u Zagrebu Andreja Kotnik i suradnik za medije u Hodu za život u Osijeku Ivan Šokac.

Izvor: narod.hr