Osobe s Downovim sindromom: ‘Naš život je vrijedan življenja!’
11. prosinca 2020.

Povodom jučerašnjeg Dana ljudskih prava, facebook-stranica Fondation Jérôme Lejeune objavila je dirljiv video u kojem se gledateljima obraćaju osobe s Downovim sindromom.

Evo njihovih poruka!

“Vi i ja, mi smo u istom brodu. Nema fundamentalne razlike između vas i mene. Međutim, mi, osobe s Downovim sindromom obično smo diskriminirani. Kakva god diskriminacija bila, ona je nepoštena. Nema dovoljno mjesta u vrtiću ili školi? Diskriminacija! Nema dovoljno učitelja koji bi s nama vježbali sport ili nas učili umjetnosti? Diskriminacija! Nema dovoljno mogućnosti da nam se osigura posao? Diskriminacija!”

“Pomozite nam boriti se protiv svih oblika genetički motivirane diskriminacije!”

“10. prosinca je Dan ljudskih prava. Moj život ima jednaku vrijednost kao život osobe koja nema Downov sindrom.”

“Ja sam osoba s Downovim sindromom i moj život je vrijedan življenja!”

“Vrijedan sam koliko i svi ostali!”

“Život je prekrasan, sa ili bez Downovog sindroma.”

“Volim svoj život!”

“Ne sažalijevajte me, moj život je odličan!”

Izvor: narod.hr

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža