Poljski liječnik: ‘Nerođena bolesna djeca odlukom Ustavnog suda su dobila zaštitu’
26. studenoga 2020.

Dr. Kajtek Skowronski je liječnik iz Poljske i predstavnik organizacije Pravo na život u UK-u.

Ustavni sud u Poljskoj: Pobačaj bolesnog djeteta nije u skladu s Ustavom!

Tijekom svojeg gostovanja  Euronews-u, najvećem europskom kanalu za emitiranje vijesti, komentirao je poljski zakon o pobačaju.

“Mislim da je interpretacija Ustavnog suda u Poljskoj ispravna odluka primarno zato što štiti prava osoba s invaliditetom. U prijašnjem zakonu su njihova prava bila diskiriminirana. Nije bilo legalno prekinuti život djetetu u većini slučajeva ali ste mogli prekinuti život djetetu s invaliditetom. Mislim da je to u osnovi nepravedno i nezakonito.”
“Ljudi diljem Poljske i diljem svijeta su vrlo, vrlo zadovoljni ovom odlukom zato što bolesnu nerođenu djecu potvrđuje kao značajne članove našega društva koji zaslužuju jednaku zaštitu kao i svi drugi koji ju dobivaju.”

> UIO uputila pismo podrške veleposlaniku Poljske: Hvala vam što ustrajno branite pravo na život svakog čovjeka!

> (VIDEO) Vjernici i navijači obranili poljsku crkvu od ekstremnih ljevičara koji podržavaju pobačaj

> Andrijanić iz Poljske o neredima u toj zemlji: ‘Spekulira se o uključivanju njemačkih Antifa s ciljem rušenja vlasti’

Voditelj emisije je izjavio da bi bilo nepravedno govoriti o prekidu života djece jer je riječ o fetusima. Dr. Skowronski ga je ispravio: “To je dijete. Fetus je izraz koji koristimo u medicini. Većina nerođene djece koja imaju dijagnosticiran invaliditet, to je invaliditet dijagnosticiran u kasnijem stanju trudnoće kada je dijete gotovo ili potpuno sposobno preživjeti izvan maternice. Stoga reći da to nije dijete, da nije ljudsko biće je – apsolutno užasno.”
Na pitanje voditelja što je s pravom žene na izbor, dr. Skowronski odgovara: “Nije mi poznato niti jedno ljudsko pravo na prekid života drugog ljudskog bića.”
Ostatak pogledajte u videu.
 Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža