Poljska javna TV pokrenula LGBTIQ program, prvi gost ‘drag queen’; sjećate li se Drskih djevojaka na HTV-u?
1. srpnja 2024.

Poljska lokalna javna televizija TVP Poznań u svoj program uvrstila je LGBTIQ emisiju, prenosi Remix. U prvoj epizodi gostovao je muškarac odjeven u žensku odjeću, takozvani „drag queen“. Tema je bila vidljivost i prihvaćanje “drag queen” performera u raznim sferama društva.

Na prošlogodišnjim izborima Poljska „vraćena“ Europskoj uniji

Krajem prošle godine u Poljskoj su održani parlamentarni izbori na kojim je pobijedila lijeva opcija predvođena Donaldom Tuskom. Konzervativna stranka Pravo i pravda (PiS) Jarosława Kaczyńskog osam je godina bila trn u oku lijevo-liberalnih struja u Europskom parlamentu i Komisiji. PiS je dobio najviše pojedinačnih glasova, no oporbeni blok je osvojio najviše mjesta u parlamentu. Bivši predsjednik Europskog vijeća Tusk obećao je zemlju „vratiti“ Europskoj uniji i obnoviti „poštivanje demokracije“.

Poljska pred europske izbore opet okreće udesno?

Poljska javna televizija prva se našla na udaru Tuskove vlade

Po dolasku na vlast, Tusk je u zgradu državne televizije TVP poslao zaštitare plaćene od ministarstva da „isprati“ stare urednike programa. Iz zgrade je izbačen ravnatelj TVP-a Mateusz Matyskowicz. Cijeli postupak oko javne televizije proveden je izvan procedure i van zakona. Tusk nije imalo ovlasti napraviti takvu smjenu, no svjestan da bi poljski predsjednik Adrzej Duda mogao staviti veto na novi zakon, odlučio je zaobići Nacionalno vijeće za medije koje je ovlašteno smjenjivati u TVP-u. Iz PiS-a su u znak protesta nakratko zauzeli prostorije televizije. Svjetski i europski liberalni mediji tada su pisali o ekstremnoj desnici i nacionalistima koji ne žele predati vlast, prethodno ignorirajući ilegalne postupke Tuskove vlade.

Andrijanić: Medijsko izvanredno stanje u Poljskoj Vlada Tuska prekinula program TVP-a i smijenila upravu

Goran Andrijanić: Tusk provodi pravno nasilje nad medijima, a Europa šuti

“Drag” kultura važna za društvo?

Prvi rezultati svojevrsne „kulturne revolucije“ Donalda Tuska već su vidljivi u programu državne televizije. Pretjerano našminkani muškarac sa zlatnim brkovima govorio je o „drag“ kulturi u Poljskoj. Voditelj programa Mateusz Sulwiński i sam je LGBT aktivist, što znači da je program protekao u prijateljskom tonu. Zaključak prve epizode bio je taj da je gledateljima sada jasnija „drag“ kultura i njezina „važnost“ u društvu.

Prvo drag queen čitanje djeci u Austriji izazvalo prosvjed; policija držala tampon zonu

Stranka Konfederacija prosvjedovala protiv LGBTIQ programa

Kandidati za Europski parlament stranke Konfederacija Anna Bryłka i Jacek Wilk suprotstavili su se ovakvom programu. Trošenje javnog novca na ideologiju koja je protiv obitelji i katoličkih vrijednosti Poljske smatraju nedopustivim. Posebno su istaknuli grupu Stonewall koja je ostvarila značajan utjecaj na javnu televiziju. Riječ je o najvećoj LGBTIQ organizaciji u Europi.

Drske djevojke: HRT emitira crtić koji kao uspješnu ženu prikazuje muškarca koji je promijenio spol

LGBTIQ propaganda i na HRT-u – „Drske djevojke”

Slična situacija dogodila se i u Hrvatskoj kada je HRT prikazivao francusku animiranu seriju „Drske djevojke“. Tijekom ožujka 2023. HRT je više puta emitirao epizode iz crtića za koji su naveli kako je namijenjen „starijima od 8 godina“. U epizodama su se djeci servirali rodna ideologija, pobačaj, LGBTIQ propaganda i feminizam.

Unatoč komentarima gledatelja i ogorčenih roditelja, HRT i nadležna tijela nisu vidjeli ništa sporno. Cijeli serijal bio je posvećen „ženskom mjesecu“ ožujku, objašnjeno je iz javne televizije. Izostalo je objašnjenje zašto su pobačaj, transrodnost, homoseksualizam i ekstremni feminizam ultimativne ženske vrijednosti.

AEM jednoglasno o serijalu Drske djevojke: Pobačaj i promjena spola OK su sadržaj za djecu od nula godina?!

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža