U ime obitelji

Političari iz Poljske, Italije, Estonije i Slovačke podržali Orbánov zakon protiv pedofilije

Političari iz Poljske, Italije, Estonije i Slovačke podržali Orbánov zakon protiv pedofilije

Protivno javnoj glavnostrujaškoj liberalnoj kampanji u EU, više je europskih političara stalo u obranu nedavno prihvaćenog mađarskog zakona protiv pedofilije, prenosi REMIX. Mađarska je donijela zakon protiv pedofilije u svrhu zaštite djece od seksualnog zlostavljanja, ali i seksualnog sadržaja poput LGBT i transrodne propagande. Takvi sadržaji se od sada ne smiju prikazivati osobama mlađima od 18. Nekoliko europskih zemalja oštro je kritiziralo ovaj zakon.

> Šola: Dok pljušte napadi na Orbana, cijela ta ekipa u Bruxellesu šuti na snažnu kampanju za legalizaciju pedofilije

“Liberalni mainstream pokrenuo je beskrupuloznu kampanju lažnih vijesti protiv Mađarske samo zato što smo artikulirali jasan stav – da roditelji imaju isključivo pravo učiti vlastitu djecu o njihovoj spolnoj orijentaciji. No, bez obzira što rekli o nama, nećemo popustiti! Mičite svoje ruke s naše djece!”, komentirao je mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó. Szijjártó je upozorio na činjenicu da postoje oni koji su “stajali uz nas usprkos misaonom teroru od strane onih koji izvršavaju stigmatizirajuće i lažljive napade. Hvala vam što stojite uz našu zemlju; i vi možete računati na nas!”

Među podupirateljima Mađarske nalaze se političari iz Poljske, Italije, Estonije i Slovačke.

“Djeca i obitelji moraju biti zaštićeni od utjecaja bilo kakve indoktrinacije. (..) Postoje jasna pravila o tome da roditeljima pripada pravo odgoja vlastite djece. Želim ovo snažno podcrtati jer sam duboko uvjeren da je dobar stav roditeljima davati mogućnost izbora o tome tko će i na kojim načelima imati bilo kakvu ulogu u odgojno-obrazovnom procesu s njihovom djecom”, rekao je poljski premijer Mateusz Morawiecki.

> Mađarska donijela novi zakon protiv pedofilije kojim se zabranjuje i LGBT propaganda za maloljetnike

> Kroz zakon protiv pedofilije Orban namjerava ukinuti LGBT propagandu u školama

> Orban: Roditelji s pravom očekuju da djeca ne budu izložena pornografiji i promociji homoseksualnosti

> Orbán odgovorio Von der Leyen: ‘Sramotna je vaša izjava’ 

Češki premijer Andrej Babiš smatra da mađarski zakon treba “zadovoljavajuće objašnjenje”. “Ne mogu ja prosuđivati. Složili smo se da ćemo raspraviti o ovome unutar Višegradske skupine kako bi interpretacije zakona bile sigurne i točne”, rekao je.

“Pomalo smo zabrinuti zbog ovoga što se događa u Mađarskoj. Ondje je donesen zakon kojim će se boriti protiv pedofilije, a donosi i odgojne odredbe vezane uz homoseksualnost. (…) Zar je to razlog da se nekoga isključi iz Europske unije?”, upitao je bivši slovački premijer Robert Fico. Dodao je da je “čitava EU i cijela Europska komisija stala na glavu“.

Matteo Salvini, bivši talijanski ministar unutarnjih poslova i predsjednik stranke Liga, također je stao u obranu zakona. “Svaka država članica slobodna je odlučivati o uređenju svojih škola, sveučilišta i pravosuđa. Ne razumijem ove intervencije”, rekao je.

“Ne prosuđujemo mi o tome je li tekst mađarskog zakona najizvrsniji, ali u potpunosti je ispravno zaštititi djecu od seksualno eksplicitnog ispiranja mozgova koje nikako nije prikladno njihovoj dobi. Inicijative koje idu u tom smjeru treba podržati, a ne osuditi”, komentirao je Helir-Valdor Seeder, zastupnik u estonskom parlamentu i predsjednik stranke Isamaa, koja pripada EPP-u. “One sile koje zahtijevaju toleranciju trebale bi poći od samih sebe. Trebale bi pokazati toleranciju prema odlukama predstavnika mađarskog naroda.”

Izvor: narod.hr/rmx.news