U ime obitelji

Pojedine američke škole podržavaju učitelje u skrivanju ‘promjene roda’ od roditelja djeteta i korištenju ‘trans zamjenice’

Pojedine američke škole podržavaju učitelje u skrivanju ‘promjene roda’ od roditelja djeteta i korištenju ‘trans zamjenice’

Dva školska okruga u Coloradu i Virginiji nedavno su donijela kontroverzne politike u vezi s “transrodnim” učenicima, jednu u vezi s upotrebom “trans zamjenica”, a drugu izdavanjem vodiča koji upućuje učitelje da ne govore roditeljima o “prijelazu” djeteta ako sumnjaju da se roditelji neće složiti, prenosi Lifesitenews.com

Prema Christian Postu, Školski odbor okruga Loudon u Virginiji glasao je za odobravanje “Uredbe 8040: Prava transrodnih i rodno ekspanzivnih učenika”, u što je uključena odredba koja zahtijeva od učitelja da koriste ime i zamjenicu koju student ili zakonski skrbnik želi upotrijebiti. Nadalje, odredba navodi da su Uredbom obuhvaćene i “rodno neutralne” zamjenice.

„Mogu se dogoditi nehotični propusti u upotrebi imena ili zamjenica; međutim, osoblje ili studenti koji namjerno i uporno odbijaju poštivati ​​rodni identitet učenika koristeći pogrešno ime i rodnu zamjenicu krše ovu politiku “, navodi se u pravilniku.

Što se tiče provedbe novih smjernica, školski je okrug objavio dokument s često postavljanim pitanjima kako bi zaposlenicima, učenicima i roditeljima pojasnio novu Uredbu. Preporučuje osoblju da “uloži napore za uklanjanje rodno uvjetovanih praksi u najvećoj mogućoj mjeri.”

„Primjeri praksi koje se mogu temeljiti na spolu, a koje bi trebalo ukloniti, uključuju grupiranje učenika za razredne aktivnosti, rodno zasnovane domove ili sudove za maturu, ograničenja u pogledu toga tko može prisustvovati kao „ par “na školskim plesovima i događaje na temelju spola poput plesanja oca i kćeri”, dodaje se.

Kako je izvijestio LifeSite, školski odbor suspendirao je Bryona Tannera Crossa, učitelja u osnovnoj školi u okrugu, zbog protivljenja politici kada je prvotno uredba predložena u svibnju ove godine. Okružni školski odbor odmah je suspendirao gospodina Crossa, ali je uspio dobiti zabranu suspenzije kada je 20. sudbeni sud u Virginiji presudio u njegovu korist. LifeSite je tada izvijestio da je školski okrug podnio žalbu.

Uredba, koja također sadrži odredbu koja omogućuje učenicima korištenje toaleta ili svlačionice “koja odgovara njihovom dosljedno utvrđenom rodnom identitetu”, odobrena je u isto vrijeme kada je okrug Jaffer School u Koloradu objavio sličnu preporuku.

U međuvremenu, Rebel News izvijestio je 12. kolovoza da je Javna škola okruga Jefferson u Coloradu poslala „Priručnik za podršku transrodnim i rodnim ekspanzivnim/neujednačenim učenicima“.

„Priručnik“ uključuje izjavu: „Prije nego što bilo kojeg roditelja/skrbnika obavijeste o procesu tranzicije, školsko osoblje treba blisko surađivati ​​s učenikom radi procjene, a roditelj/skrbnik će biti uključen u proces i mora uzeti u obzir zdravlje, dobrobit, i sigurnost učenika u tranziciji.””

U obje države roditelji i članovi zajednice izrazili su zabrinutost zbog novih politika i smjernica.

Jedan roditelj iz okruga Jefferson u Coloradu, obratio se Daily Wireju kako bi izrazio zabrinutost da s novim smjernicama škola može odlučiti ne obavijestiti roditelje o promjenama s ponašanjem njihove djece.