Podrška “U ime obitelji” Irskoj
12. svibnja 2015.

U Irskoj se 22. svibnja održava referendum o braku koji je raspisala irska vlada čime se želi redefinirati brak kao zajednica žene i muškarca kako bi se brak ubuduće definirao kao zajednica dviju osoba. Kako Ustav Republike Irske štiti brak i obitelj, aktualna irska vlast prvo mora promijeniti članak 41. irskog Ustava, a to ne može učiniti bez referenduma. Referendumsko pitanje o kojem će se moći izjasniti jedino irski građani koji su registrirani i žive u Irskoj glasi: „Može li „brak zakonski biti sklopljen između dviju osoba neovisno o njihovom spolu?“ Irci svojim glasom “protiv”, odnosno “no” omogućuju zadržavanje postojeće definicije braka kao zajednice žene i muškarca i obitelji u irskom Ustavu. “Mothers and Fathers Matter” inicijativa je koja poručuje da svako dijete ima pravo na oca i majku i bori se protiv redefinicije braka i obitelji.

Irske građane koji žele zaštiti ustavnu zaštitu braka i obitelji u ovom trenutku ne predstavlja niti jedna politička stranka. Sve četiri glavne političke stranke Republike Irske podržavaju redefiniranje braka – Fine Gael, Laburisti, Fianna Fáil i Sinn Féin, podržavaju promjenu definicije braka, što znači da su se i aktualna irska vlast i politička oporba ujedinile protiv građana koji žele zadržati ustavnu zaštitu braka kao zajednice žele i muškarca i temelja obitelji.

Protiv redefinicije braka brojne su građanske udruge, udruge i organizacije za promicanje života i zaštitu obitelji, Katolička crkva i razne vjerske zajednice. Modeli diskreditiranja onih koji se bore protiv redefinicije braka kao zajednice žene i muškarca vrlo je sličan kao i onaj protiv referenduma o braku u Hrvatskoj 2013.

Udruga “U ime obitelji” uputila je video podrške i poticaja irskom narodu s porukom: “Želimo vas ohrabriti da izađete na referendum 22. svibnja i zaokruže NE kako biste zaštitili brak kao zajednicu žene i muškarca od redefinicije, te zaštitili obitelj i djecu. Svako dijete treba majku i oca! “Računamo na vas! Svi smo uz vas!”

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža