Perlowski na Hodu za život: Neka vaša zemlja postane sigurna luka za djecu i za majke
22. svibnja 2024.

Na subotnjem Hodu za život u Zagrebu dojmljiv govor održao je Poljak Marcin Perlowski, iz organizacije Centar za život i obitelj. Ta organizacija u Poljskoj organizira Hodove za život i jedna je od glavnih u tamošnjem pro-life pokretu. Okupljenima za Zrinjevcu Perlowski je ispričao detalje borbe za nerođene u Poljskoj i ohrabrio ih da ustraju u svojim stremljenjima za zaštitu svakog ljudskog života.

“Dobar dan Hrvatska!

Uistinu sam zahvalan što su me pozvali na Hod za život.

Moja organizacija – Centar za život i obitelj je ta koja u Poljskoj organizira Hod za život. Ove godine imat ćemo 50 Hodova za život u Poljskoj.

>Hod za život u Zagrebu: Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta!

Ono što vam želim reći je to da je Hod za život uistinu jako, jako bitan.

Hod za život spašava nerođene i donosi povijesne promjene.

U Poljskoj su nacisti bili ti koji su uveli pobačaj na zahtjev. Ali naravno to se odnosilo samo na Poljakinje.

A onda su došli komunisti sa svojim tzv. pobačajem iz određenih socijalnih razloga, a u stvari je to bio neograničeni pobačaj za sve.

1993. nakon pada komunizma je vlada uvela novi zakon kojim se zabranio pobačaj osim u 3 slučaja:

1) Ako je trudnoća uzrokovana kaznenim djelom
2) Ako je ugroženo zdravlje ili život majke
3) Ako prenatalni testovi pokazuju da je fetus ozbiljno oštećen

Posljednje izuzeće nazivalo se kompromisni ili dozvoljeni pobačaj. Ono se tumačilo na način da se čak i djecu s Downovim sindromom smatralo da pripadaju fetusima s ozbiljnim oštećenjima. Otprilike tisuću djece je ubijano godišnje. Svima je jasno da se ovdje radi o eugenici. I zato su pro-life grupe započeli s kampanjama i Hodovima za život protiv takvog zakona.

>Hod za život u Zagrebu obilježili velik broj ljudi, snažna svjedočanstva, odlična atmosfera

Prvo se s tim započelo u glavnom gradu i drugim većim gradovima, a s vremenom smo došli do toga da je 2019. organizirano 200 Hodova za život u gradovima diljem Poljske. Taj pritisak je utjecao na političare. Konačno, nakon 20 godina borbe za život poljski ustavni sud je proglasio da takav eugenički pobačaj više nije dozvoljen u Poljskoj.

Na taj je način zabranjena ta vrsta pobačaja i brojka od 1000 pobačaja spala je na samo 30 godišnje. To je sve bio rezultat predanog i napornog rada svih pro-life grupa koje su organizirale Hodove za život, kampanje i peticije…

Podržavali smo takve pokrete, vršili smo pritisak na političare i na kraju svjedočili. I vi trebate intenzivirati svoju borbu za nerođene. Suprotstavite se svima onima koji su za pobačaj, pogotovo kad iznose svoje laži. Laž je da je nerođeno dijete samo nakupina stanica i da nerođeno dijete ne osjeća bol. Laž je i da će više žena umirati ako pobačaj postane nelegalan. To nije istina, jer žene, djevojke, nerođena ženska djeca umiru od pobačaja.

>Hod za život u Vinkovcima: Pravo na život je prvo od svih ljudskih prava!

Dat ću vam vaš primjer. U Poljskoj ovaj naš tzv. kompromis o pobačaju ubije djece koliko je i stanovnika npr. u Zaprešiću.

Zato pobačaj ubija društva, ubija gradove.

Zato, budite svjedoci, govorite istinu o začeću ljudskog života. Neka vaša zemlja postane sigurna luka za djecu i za majke.

Bog blagoslovio Hrvatsku!

Živjela Hrvatska!”, poručio je Perlowski.

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža