Papa Franjo poziva: “Imajte djecu, kućni ljubimci ih ne mogu zamijeniti”
7. siječnja 2022.

Govoreći o roditeljstvu tijekom opće audijencije u Vatikanu, papa Franjo je izrazio žaljenje što kućni ljubimci “ponekad zauzimaju mjesto djece” u društvu.

“Danas vidimo oblik sebičnosti”, rekao je papa. “Vidimo da neki ljudi ne žele imati dijete”.
“Ponekad imaju jedno, i to je to, ali imaju pse i mačke koji zamjenjuju djecu. Ovo može nasmijati ljude, ali to je stvarnost.”, piše grude.com

“Praksa je nijekanje očinstva i majčinstva, to nas umanjuje, oduzima nam ljudskost”, rekao je papa.

I nastavio: “Civilizacija stari bez čovječanstva jer gubimo bogatstvo očinstva i majčinstva, a zemlja je ta koja pati.”

Papa Franjo voli životinje

Fotografiran je kako miluje pse. Dopustio je da mu se janje prebaci preko ramena tijekom Bogojavljenja 2014. godine. Čak je milovao i mladunče pantere. Time je iskazao koliku naklonost ima prema tim Božjim stvorenjima.

Papa Franjo je još 2014. za dnevni list Il Messaggero rekao da je imati kućne ljubimce umjesto djece “još jedan fenomen kulturne degradacije”. Kao i to da je emocionalni odnos s kućnim ljubimcima “lakši” od “složenog” odnosa između roditelja i djece.

Pozvao je parove koji iz bioloških razloga ne mogu imati djecu da razmisle o posvojenju, pozvao potencijalne roditelje da se “ne boje”. “Imati dijete je uvijek rizik, ali veći je rizik u tome da nemaš dijete, u nijekanju očinstva”, rekao je.

Početkom ove godine kritizirao je moderno društvo u kojem su karijera i zarada mnogima adut u izgradnji obitelji, nazivajući takav mentalitet “gangrenom za društvo”.

Izvor: narod.hr/grude.com

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža