„Paket pomoći – moja obitelj ZA tvoju obitelj“
19. svibnja 2014.

Volonteri Udruge U ime obitelji uključili su se u prikupljanje pomoći stanovnicima najteže pogođenih područja u poplavama.

U ime obitelji je s Hrvatskim Caritasom pokrenula akciju „Paket pomoći – moja obitelj ZA tvoju obitelj“ čiji je cilj da svaka obitelj, koja to može, pripremi obiteljski paket s osnovnim potrepštinama koji će se, ili uz pomoć Caritasa ili volontera U ime obitelji, dostaviti obiteljima pogođenima poplavama.

Ovdje su upute za pripremu obiteljskih paketa:
1. U čistu kutiju koju može nositi jedna odrasla osoba (ne prenatrpati) složiti potrepštine s donjeg popisa (prema izboru i mogućnostima –možete pripremiti paket samo s hranom, samo s dječjim potrepštinama ili kombinaciju dolje navedenog)

2. Ispuniti obrazac s potrepštinama i jedan staviti u kutiju, a jedan nalijepiti na kutiju kako bi se znalo, bez otvaranja kutije, što je unutra

3. Ako slažete odjeću – neka bude čista i opeglana, prethodno složena u najlon vrećicu, baš onakva kakvu biste i sami rado primili

4. U kutiju, ako želite, stavite i sliku svoje obitelji i svoju mail-adresu ili telefon. Kad prođe ovo teško vrijeme, možda ćete imati priliku upoznati one kojima ste pomogli.

5. Napunjenu kutiju zalijepite tako da se vidi obrazac s popisom potrepština

6. Kutiju odnesite u vama najbliži biskupijski Caritas (popis u prilogu) ili u župni Caritas (prethodno nazovite svoju župu) ili skladište U ime obitelji ako je osigurano na Vašem području (to ćemo javiti naknadano)

7. Informaciju o paketu koji ste predali dostavite na e-adresu: volonteri@uimeobitelji.net ili SMS-om na: 091 3131 083 uz vaše ime i prezime i mjesto gdje ste predali paket.

Paketi pomoći mogu se predati u biskupijskim ili župskim Caritasima čije adrese možete provjeriti u Adresaru biskupijskih Caritasa

Obrazac za pomoć poplavljenima

HRANA – Flaširana voda, konzervirana hrana (povrće, voće, grah, riba u konzervi, juha, sok), visokoenergetska hrana (suho meso, sušeno voće), hrana za dijabetičare i starije osobe, krekeri, čokoladice, začini: sol, šećer, papar, kava (instant, obična), čaj – vrećice, kakao.

TOALETNE POTREPŠTINE – Pribor za prvu pomoć: gaze, zavoji, flasteri, alkohol, lijekovi protiv bolova. Toaletni papir, obične maramice, češalj, škarice, ručnici (krpeni ili papirnati), sapun, gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, pasta za zube, četkice za zube, šampon, sredstva za žensku higijenu (ulošci), britvice za jednokratnu upotrebu, gel za brijanje.

ZA DJECU – kašice za bebe, mlijeko za dohranu, pelene, dječji puder, vlažne maramice za bebe, kreme, odjeća

ODJEĆA, OBUĆA, POSTELJINA

Oni koji žele mogu uplatiti i financijsku pomoć na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175 ili on-line uplatama na www.caritas.hr.

Poplave su ostavile mnoge obitelji bez krova nad glavom, bez osnovnih potrepština, najdražih uspomena. Svoje je domove moralo napustiti više od 15 000 ljudi. Pogođena su područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske županije, kao i drugih – onih koje su za vrijeme Domovinskog rata nosile velik dio tereta obrane Hrvatske. Mnoge su obitelji po drugi put u samo 20 godina sve izgubile! Pokažimo im da smo uz njih i da nisu sami.

Foto: HGSS

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža